Ovjeren ugovor o kupovini imovine Željezare

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 19.01.2023. u 19:58
Elektroprivreda Crne Gore (EPCG) i firme Toscelik Profil Ve Sac Endustrisi A. S. I Toscelik Alloyed Engineering Steel Nikšić danas su, u prisustvu notara, napravili notarski zapis i ovjerili kupoprodajni ugovor za imovinu Željezare, koji je potpisan 30. decembra prošle godine, saopšteno je iz EPCG.

Time su se stekli uslovi za uplatu prve tranše po predmetnom Ugovoru, u iznosu od 15 miliona eura.

“Podsjetimo, druga rata po kupoprodajnoj cijeni, vrijedna pet miliona eura, treba da bude uplaćena do polovine februara, što je uslov da se imovina upiše u katastarsku evidenciju na ime EPCG. Ovim Ugovorom je EPCG uspjela da imovinu koja, po preliminarnim procjenama, vrijedi preko 65 miliona evra kupi za 20 miliona eura”, navodi se u saopštenju EPCG.

Takođe, Odbor direktora Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), u svojstvu osnivača, donio je, na današnjoj sjednici, odluku o osnivanju kćerke firme, DOO „EPCG-Željezara Nikšić“, a odobren je i Biznis plan buduće firme.

EPCG će svojoj novoformiranoj kćerki firmi „EPCG-Željezara Nikšić“ ustupiti na korišćenje imovinu stečenu kupoprodajnim ugovorom, u cilju pružanja dodatne podrške razvoju solarne i ostalih vidova obnovljivih izvora energije, koji predstavljaju budućnost crnogorskog energetskog sektora. Biznis planom je predviđeno da se novo preduzeće sastoji od nekoliko proizvodnih jedinica (Solari, Podkonstrukcija, Konstrukcija i dr.), a projektovano je da zaposli 304 radnika koji će se primati fazno, u skladu sa Biznis planom tj. potrebama procesa proizvodnje.

DOO „EPCG-Željezara Nikšić“ će, između ostalog, biti servis energetskom sektoru i podrška projektima obnovljivih izvora energije, za početak projekta SOLARI, a potom i svih ostalih, u interesu privrede i društva.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  U gradskoj kapeli u Plužinama odnedavno se ne služi piće prilikom odavanja pošte preminulom. To je preporuka koju je donijela Skupština tog grada. Običaji na sahranama se mijenjaju vremenom, ali ono što zabrinjava je da se u pivskom kraju mnogo više umire nego rađa.
  Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.