“Penzioneri da računaju na obećano, njih 119 hiljada dobija naknadu”

 • Autor onogost.me
 • 20.12.2022. u 13:12
Premijer u tehničkom mandatu Dritan Abazović kazao je da penzioneri do sada nisu bili tretirani na pravedan način.

Abazović je na konferenciji za medije saopštio da će 119 hiljada penzonera dobiti dodatak na penzije, i da je riječ o petini stanovništva.

“Penzionireri do sada nisu bili tretirani na pravedan način, danas možemo da konstatujemo da 119 hiljada ljudi dobija specijalnu naknadu”, rekao je Abazović.

Penzioneri sa najnižom penzijom dobiće 200 eura, sa srednjom penzijom 100 eura, dok će penzoneri sa najvećim primanjima dobiti 50 eura.

“U susret praznicima jako je dobro da obradujemo tu kategoriju stanovništva”, naveo je Abazović.

Ukoliko se usvoji budžet za 2023. godinu, on je kazao da preko 50 hiljada građana može računati da će 1. februara dobiti uvećene prihode.

Tansparentno opredijeljeno 17 miliona eura

Ministar finansija Aleksandar Damjanović je rekao da ovaj način pomažu najugroženije polulacije stanovništva.

“Na njih (penzionera) se malo ko okretao, ova Vlada ih je stavila u fokus. Doći će do rasta penzija, koje će biti usklađivane tri puta naredne godine. Penzioneri mogu da računaju na ono što smo obećali, da ćemo ispraviti to što je program Evropa sad ruinirao penzionere”, istakao je Damjanović.

On je kazao da je za naknade penzionerima opredijeljeno 17 miliona eura na vrlo transparentan način.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.
  Bivši radnici Željezare sastali su se sa predstavnicima Elektroprivrede Crne Gore (EPCG) i počeli pregovore kako bi došli do rješenja koje će se odnositi na njihov radni status.