Pet kompanija iz Nikšića nosioci žiga „Dobro iz Crne Gore“

bez_naslova
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 08.11.2017. u 07:04

Privredna komora Crne Gore pokrenula je ovih dana novu kampanju "Dobro iz Crne Gore" sa namjerom da se promovišu visokokvalitetni domaći proizvodi.

“KUPUJMO DOMAĆE” moto je kampanje kao i prethodnih godina, a tim povodom napravljena je serija reklamnih spotova sa misijom popularizacije domaćih proizvoda.

Kada su u pitanju nikšićke kompanije žig „Dobro iz Crne Gore“ zasad nosi pet firmi:

1. Šljukić CO“ d.o.o. Nikšić – Mljekara Srna

2. Industrija mesa Goranović d.o.o. Nikšić

3. Industrija piva i sokova „Trebjesa“ a.d. Nikšić

4. „Nikšićki mlin“ a.d. Nikšić

5. „Agro Mont“ d.o.o. Nikšić.

Projekat vizuelnog označavanja crnogorskih proizvoda “Dobro iz Crne Gore” Privredna komora je započela u septembru 2008. Baziran je na rezultatima analiza Privredne komore o robnoj razmjeni Crne Gore sa inostranstvom tokom prethodnih godina, u kojima je konstatovan veliki, kontinuirani i rastući spoljnotrgovinski deficit u razmjeni roba i usluga. Takvi trendovi su prisutni i u onim segmentima, prvenstveno u proizvodnji hrane, u kojima Crna Gora posjeduje bogate prirodne resurse i dugu tradiciju proizvodnje koja je im je dala specifična obilježja i učinila ih autohtonim proizvodima.

Osnovni cilj registrovanja kolektivnog žiga “Dobro iz Crne Gore” je prepoznatljivost, kvalitet i uspješan plasman crnogorskih proizvoda na domaćem i inostranom tržištu.
Svim aktivnostima se želi na posredan način uticati na domaće proizvođače da prihvate kriterijume međunarodnog tržišta, podignu nivo kvaliteta proizvoda i učine poslovanje ekonomičnijim kako bi, konkurentnim cijenama i kvalitetom, uspješno parirali uvoznim proizvodima na domaćem tržištu i učvrstili put ka izvozu. 

Osim toga, žig ima misiju promocije proizvoda na lokalnom i državnom nivou sa tendencijom što veće prisutnosti na trpezama crnogorskih domaćinstava, čime bi se jačao i konstantno poboljšavao kvalitet domaćeg proizvoda a samim tim i uticalo na rast domaće ekonomije zbog čega se, prije svega, kampanja zasniva sa jasnom porukom “kupujmo domaće”.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Domaćinstva su u novembru 2022. godine potrošila 107.073.329 kWh (kilovatsati) električne energije, što je oko 15,78 odsto više u odnosu na potrošnju ostvarenu u oktobru, a u odnosu na novembar 2021-e potrošnja je veća za 4,93 odsto, saopšteno je iz Elektroprivrede.