PKCG: Zimski raspust da traje do sredine februara

TVCG
 • Autor onogost.me
 • 12.12.2022. u 15:10
Privredna komora je uputila Minstarstvu prosvjete inicijativu da se zimski školski raspust pomjeri i da traje do sredine februara, kako bi zimska sezona trajala duže, potvrdila je za Link Radija Crne Gore sekretarka odbora Udruženje turizma i ugostiteljstva Sanja Marković.

“Nijesmo dobili odgovor na tu inicijativu ali po kalendaru aktivnosti tog resora zaključujemo da je neće prihvatiti. Međutim, mi nećemo ni ubuduće odustati od tog i od zahtjeva da se Škola u prirodi organizuje na sjeveru naše države, umjesto na primorju. Održavala bi se zimi, uz obaveznu školu skijanja, što bi dalo niz pozitivnih efekata. Bićemo uporni da ove inicijative zažive kao što to rade i u našem okruženju Hrvatska i Srbija”, kaže Marković.

Privredna komora Crne Gore podržaće turističku privredu tokom zimske sezone kroz projekat “Snaga je u nama”.

Sanja Marković, sekretarka odbora Udruženje turizma i ugostiteljstva, najavila je u emisiji Link Radija Crne Gore da će do popularnih skijališta, svakog dana tokom turističke sezone, organizovati besplatan prevoz za sve turiste.

“Do skijališta Kolašin 1600 planirano je pet rotacija dnevno, velikim autobusom od 50 sjedišta. Na Durmitoru, do Savinog kuka, saobraćaće tri manja autobusa sa jednom rotacijom i sa tri pozicije u gradu. Takođe, do Ski centra Vučje, svakog vikenda, predviđeno je da se iz Nikšića organizovano prevoze i vraćaju svi zainteresovani skijaši i turisti. Za Podgoričane, radnim danima, predviđeni su polasci ka skijalištima na Bjelasici. Ovim projektom putnici ski-autobusa dobijaju i vaučere sa popustom od 20 odsto na cijenu ski-pasa”, pojasnila je Marković.

Zbog energetske krize u Evropi i šire, Privredna komora je podržala kampanju “Long stay Montenegro”, prepoznatoj i kao “energetski” turizam i namijenjenoj zapadno – evropskom tržištu. Za sada je prijavljeno 11 hotela, jedan hostel i nekoliko izdavaoca privatnog smještaja, od Podgorice do Sutomora i Bara, Budve i Kotora. Naši hotelijeri ponudili su pristupačne cijene sa kompletnom uslugom, na duži period i do 90 dana. Marković kaže da su aranžmani od 35 eura na dan primamljivi i da bi uz pojačanu kampanju turistička privreda mogla da postigne odlične prihode i produži sezonu.

Izvor: Radio Crne Gore/rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Agrobudžet za 2023. godinu biće uvećan nekih 41 odsto u odnosu na prethodnu godinu, rekao je u Bojama jutra Miroslav Cimbaljević iz Ministarstva poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede.
  Na javni poziv za učešće u projektu Solari 5000+ (70MW) do 1. februara prijavilo se 2.845 potrošača, od čega 2.549 pojedinaca, dok je 296 prijava pristiglo od privrednih kompanija.