Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Poreska uprava izdaje potvrde o registraciji preduzeća

porezi1
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2016. u 10:46

Izvodi, odnosno potvrde sa podacima o registrovanom preduzeću iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) od juče se izdavaju u područnim jedinicama Poreske uprave (PU).

U saopštenju objavljenom na sajtu PU navodi se da će obveznici iz Podgorice, Cetinja i Danilovgrada i dalje izvode preuzimati na adresi CRPS-a u Podgorici, dok će područna jedinica Nikšić biti nadležna za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, a budvanska za Budvu, Tivat i Kotor.

„Područna jedinica Bar biće nadležna za barsku i ulcinjsku opštinu, hercegnovska za Opštinu Herceg Novi, područna jedinica Bijelo Polje za opštine Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin, a beranska za Berane, Andrijevicu, Rožaje, Plav, Gusinje i Petnjicu“, dodaje se u saopštenju.

Područna jedinica Pljevlja biće nadležna za Pljevlja i Žabljak.

Uz zahtjev za izdavanje izvoda, odnosno potvrde sa podacima o registrovanom privrednom subjektu iz CRPS-a potrebno je dostaviti dokaz o uplati administrativne takse u iznosu od pet eura na žiro-račun PU i punomoćje.

„Zahtjev treba da sadrži naziv privrednog društva, matični, odnosno registarski broj, svrhu izdavanja izvoda i podatke o podnosiocu zahtjeva. Punomoćje nije potrebno u slučaju da zahtjev podnosi osnivač, izvršni direktor ili osoba ovlašćena za zastupanje društva“, zaključuje se u saopštenju Poreske uprave.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Isplata majskih penzija počeće danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO).
U pogonima Željezare Nikšić počeće da se proizvodi eloksirana bravarija za građane po veoma povoljnim cijenama, najavio je ministar energetike i rudarstva Saša Mujović.
Na sastanku ministra energetike i rudarstva Saše Mujovića, ministra poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Vladimira Jokovića sa direktorom Elektroprivrede Republike Srpske (BiH) Lukom Petrovićem, koji je održan danas u Podgorici, formirani su zajednički radni timovi koji će tražiti najbolje rješenje za obije države po pitanju naplate nadoknade od potopljenog zemljišta Bilećkog jezera.