Poreska uprava izdaje potvrde o registraciji preduzeća

porezi1
  • Autor onogost.me
  • 20.09.2016. u 10:46

Izvodi, odnosno potvrde sa podacima o registrovanom preduzeću iz Centralnog registra privrednih subjekata (CRPS) od juče se izdavaju u područnim jedinicama Poreske uprave (PU).

U saopštenju objavljenom na sajtu PU navodi se da će obveznici iz Podgorice, Cetinja i Danilovgrada i dalje izvode preuzimati na adresi CRPS-a u Podgorici, dok će područna jedinica Nikšić biti nadležna za opštine Nikšić, Plužine i Šavnik, a budvanska za Budvu, Tivat i Kotor.

„Područna jedinica Bar biće nadležna za barsku i ulcinjsku opštinu, hercegnovska za Opštinu Herceg Novi, područna jedinica Bijelo Polje za opštine Bijelo Polje, Mojkovac i Kolašin, a beranska za Berane, Andrijevicu, Rožaje, Plav, Gusinje i Petnjicu“, dodaje se u saopštenju.

Područna jedinica Pljevlja biće nadležna za Pljevlja i Žabljak.

Uz zahtjev za izdavanje izvoda, odnosno potvrde sa podacima o registrovanom privrednom subjektu iz CRPS-a potrebno je dostaviti dokaz o uplati administrativne takse u iznosu od pet eura na žiro-račun PU i punomoćje.

„Zahtjev treba da sadrži naziv privrednog društva, matični, odnosno registarski broj, svrhu izdavanja izvoda i podatke o podnosiocu zahtjeva. Punomoćje nije potrebno u slučaju da zahtjev podnosi osnivač, izvršni direktor ili osoba ovlašćena za zastupanje društva“, zaključuje se u saopštenju Poreske uprave.

 

Izvor: rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.