Autor: onogost.me
Foto: EPCG
08:25
8.4.2020.

Primljeno 50 prigovora zbog nestanka struje, riješena četiri

Elektroprivreda (EPCG) je od početka primjene pravila o finansijskim kompenzacijama, koje u slučaju nižeg stepena kvaliteta električne energije sljeduju potrošače, primila 50 prigovora, saopšteno je u državnoj energetskoj kompaniji.


Od toga je, od 8. avgusta do danas, 47 prigovora upućeno CEDIS-u, dok su se tri žalbe odnosile na EPCG.

“Do sada su četiri prigovora riješena u korist kupaca i za njih su utvrđene finansijske kompenzacije u iznosu od 20 eura, s tim da su do sada isplaćene tri u ukupnom iznosu od 60 eura. Četvrta će biti isplaćena nakon okončanja žalbenog postupka koji je kupac pokrenuo kod drugostepenog organa”, kazali su u EPCG.

Kada je riječ o Call centru EPCG, građane najviše interesuju informacije u vezi sa iznosima računa.

“Oko 60 odsto poziva koje preuzimaju operateri odnose se na iznos računa, a najiskorišćenija grana u IVR-u (govorni automat) je upravo u vezi sa računom. Značajno je interesovanje kupaca u vezi sa aktivacijom servisa, kao što je “Elektronski račun” primanje računa putem mejla, zatim za “Zlatni tim”, kao i za planirana isključenja napajanja, koja realizuje CEDIS”, naveli su u EPCG.

Prema njihovim podacima, prošle godine su primili oko 328.000 poziva u Call centru, od čega je više od 54.000 preusmjereno operaterima.

“U prva dva mjeseca ove godine ukupno je bilo 57.158 poziva, oko 8.500 poziva su odradili operateri, a ostali pozivi su u okviru govornog automata”, precizirali su u kompaniji.

Oni poručuju da je osnovni cilj EPCG, dok traje opasnost od širenja korona virusa, kontinuirano i sigurno napajanje električnom energijom.

U kompaniji ističu i da je snabdijevanje svih kupaca stabilno.

“Proces rada teče normalnim tokom, uz poštovanje preporuka Instituta za javno zdravlje i svih instanci Vlade Crne Gore. Uveden je preporučeni režim rada na šalterima, pa u prostoru mogu biti najviše dvije osobe u isto vrijeme, a nadležne službe brinu i o poštovanju preporuka socijalne distance. Poslovnice će raditi u standardnim periodima”, saopštili su ranije u EPCG.

 

Izvor: Dnevne novine

Ostale vijesti iz kategorije

 • 08:35
  28.5.2020.

  Program pružanja podrške privredi i zaposlenima, u cilju ublažavanja negativnih efekata epidemije novog korona virusa realizovan je kroz obezbjeđivanje subvencija preduzetnicima i privrednim društvima registrovanim shodno Zakonu o privrednim društvima.

 • 08:16
  28.5.2020.

  Prijavljivanje za drugi moratorijum na otplatu kredita počinje od 1. juna. Na bankama je da odluče da li će moratorijum da ponude za sve ili samo za određene kreditne proizvode. Nijesu obavezne da ponude drugi moratorijum korisnicima, čak i ako ispunjavaju uslove propisane novom odlukom CBCG, pojašnjeno je juče iz CBCG. Korisnik kredita može tražiti moratorijum na 90, 30 ili 60 dana.

 • 19:49
  27.5.2020.

  U cilju ublažavanja posljedica koronavirusa, odbornici Skupštine opštine (SO) Nikšić na današnjoj sjednici su jednoglasno usvojili Odluku o mjerama podrške građanima i privrednim subjektima.

 • 14:31
  27.5.2020.

  Korisnici elektrodistributivnog sistema su u aprilu preuzeli ukupno 188.866.423 kWh električne energije, što je za oko četiri odsto manje u odnosu na isti period prošle godine i za 18 odsto manje u odnosu na martovsku potrošnju. Najviše električne energije, oko 38 odsto, distribuirano je korisnicima na području Podgorice, Danilovgrada i Cetinja (Region 2), saopštli su iz Crnogorskog elektro-distributivnog sistema (CEDIS).