Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Prosječna plata kao u septembru

euro1_0
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 30.11.2017. u 13:31

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa u oktobru je, prema podacima Monstata, iznosila 511 eura i bila je nepromijenjena u odnosu na septembar.

Prosječna zarada bez poreza i doprinosa je u poređenju sa istim mjesecom prošle godine porasla 1,8 odsto, a u odnosu na prosječnu neto zaradu u prošloj godini 2,4 odsto. 

Prosječna bruto zarada u oktobru iznosila je 767 eura.

Statističari su kazali da, ako se ima u vidu da su potrošačke cijene u oktobru u odnosu na septembar pale 0,1 odsto, proizilazi da su realne neto zarade u istom periodu porasle 0,1 odsto.

Prosječne neto zarade u oktobru su u odnosu na septembar porasle u sektorima snabdijevanje električnom energijom 9,6 odsto, saobraćaj i skladištenje 4,4 odsto, ostale uslužne djelatnosti 3,4 odsto, finansijske i djelatnosti osiguranja 1,1 odsto, državna uprava i odbrana 0,7 odsto, vađenje ruda i kamena 0,6 odsto, obrazovanje i snabdijevanje vodom, upravljanje otpadnim vodama po 0,2 odsto. 

Pad je zabilježen u sektorima poslovanje sa nekretninama 13 odsto, poljoprivreda, šumarstvo i ribarstvo 7,2 odsto, usluge smještaja i ishrane 6,5 odsto, informisanje i komunikacije 5,7 odsto, građevinarstvo 5,4 odsto, umjetnost zabava i rekreacija 4,2 odsto, administrativne i pomoćne uslužne djelatnosti 3,1 odsto, prerađivačka industrija 2,6 odsto, trgovina na veliko i malo 1,1 odsto, stručne, naučne i tehničke djelatnosti 0,5 odsto i zdravstvena i socijalna zaštita 0,2 odsto.

 

Izvor: Mina biznis

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Crnogorski elektroprenosni sistem (CGES) je u prošloj godini ostvario rekordan profit od 35,7 miliona eura, saopštio je predsjednik Odbora direktora te kompanije, Aleksandar Mijušković, i dodao da je poslovni put od 2021. obilježen istorijskim rezultatima.
Ministar saobraćaja i pomorstva Filip Radulović kazao je u emisiji "Link" na Radiju Crne Gore da je dosadašnje isporučivanje rezultata u resoru kojim rukovodi rezultat posvećenosti i drugačijeg pristupa poslu. Razvoj saobraćajne infrastrukture jedan je od prioriteta, a izvođačima radova poručuje da će svako kršenje ugovora sa državom i probijanje rokova rezultirati raskidom ugovora.