Protest radnika Solar gradnje: “Da li je regularno da se otpuštaju električari koji su deficitarni u firmi”

onogost.me
 • Autor Marija Goranović
 • 20.07.2023. u 09:53
Oko dvadeset radnika Solar gradnja okupilo se jutros ispred upravne zgrade Elektroprivrede Crne Gore. Oni su izrazili protest jer za šestoricu električara 1. jula nijesu produženi ugovori.

Jedan od petorice okupljenih bivših električara Đukanović Milorad kazao je da su se ranije obratili menadžmentu kompanije interesujući se za budućnost firme i zaposlenih.

Odgovor, kaže, nijesu dobili pa su se obratili predsjedniku Odbora direktora EPCG Milutinu Đukanoviću.

“Razgovor je protekao u naelektrisanoj atmosferi i vjerovatno se predsjedniku Borda EPCG nije dopalo što za sagovornike ima radnike koji imaju svoj stav i koji smiju da kažu istinu”, kazao je Đukanović.

On je istakao da je opravdanje ljudi koji odlučuju o njihovoj budućnosti u Solaru sprovođenje sanacionog plana o smanjenju broja zaposlenih u firmi.

“Mi se pitamo da li je regularno da se otpuštaju električari koji su deficitarni u firmi i zbog toga kasni završetak dobrog broja objekata”, kazao je Đukanović.

Tvrdi da su radili pošteno i da je razlog otpuštanja druge prirode koji nadležni “ne mogu ili ne smiju da im saopšte”.

“Sa nama je danas trebao da bude broj električara koji su se juče potpisali na zajednički spisak koji je uredno ovjeren i predat svim članovima odbora Solari i EPCG. U toku jučerašnjeg dana nad njima je vršen pritisak i prijetnja da će im biti raskinut ugovor ako danas budu ođe sa nama. Prijećeno je i određenom broju montera koji su htjeli da nas podrže”, tvrdi Đukanović.

Iako je bio plan da danas počnu štrajk ispred uprave EPCG, odustali su jer nijesu dobili najavljenu podršku od kolega koji su im pomoć, tvrdi Đukanović, obećali, pa odustali.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Hidroelektrana

   pa otisli su sa posla ovi sto ne dolaze,na posao,sto ne rade nista mjesecimaa primaju se plate.Bili ste posmatrani i naravno dobili odkaz…

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.