Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

PU i UPCG žele da smanje opterećenje poreskih obveznika

82368-novac-euro-foto-shutterstock-2
Ilustracija
  • Autor onogost.me
  • 15.09.2016. u 16:06

Poreska uprava (PU) i Unija poslovadaca (UPCG) razmotriće mogućnosti daljeg smanjenja administrativnog i legislativnog opterećenja za poreske obveznike, u cilju podsticanja dobrovoljnog poštovanja propisa i jačanja discipline u toj oblasti.

Na sastanku predstavnika PU i UPCG, koji je održan u utorak, dogovoreno je da će u skladu sa protokolom o saradnji te dvije institucije na narednim koordinacionim sastancima biti riječi o mogućnostima daljeg smanjenja administrativnog i legislativnog opterećenja za poreske obveznike.

 Kako se navodi u saopštenju objavljenom na sajtu PU, na sastanku su predstavljene tekuće aktivnosti PU i strateški ciljevi za period od naredne do 2020. godine.

„Tokom sastanka predstavnici PU upoznali su prisutne sa ostvarenjem naplate prihoda za prethodnih osam mjeseci, naporima na jačanju poreske discipline i rezultati pilot projekta uspostavljanja naplatnog Kol centra za obezbijeđenje poreskih prijava i poreskih uplata“, dodaje se u saopštenju.

Predstavljena su i strateška opredjeljenja PU za period do 2020. godine, koja obuhvataju ulaganje u kapacitete ljudskih resursa uz novu organizacionu strukturu, nabavku integrisanog informacionog sistema, pružanje usluga poreskim obveznicima, borbu protiv sive ekonomije i efektivno upravljanje poreskim dugovanjima.

Predsjednik UPCG, Svetlana Vuksanović, ocijenila je poztivnim dosadašnje napore i ostvarene rezultate PU, sa posebnim osvrtom na činjenicu da se planiranje i realizacija aktvinosti obavljaju poštujući principe transparentnosti i otvorene komunikacije sa privrednicima i građanima.

 

rtcg.me

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Izvršni direktori Eelektroprivrede Crne Gore (EOCG) i Eko-fonda, Ivan Bulatović i Draško Boljević, potpisali su juče u Podgorici Sporazum o zajedničkom finansiranju i realizaciji projekta "Solari 5000+ (70 MW)" za fizička i pravna lica.
U Vladi smatraјu da nema osnova da Ustavni sud prihvati iniciјativu priređivača igara na sreću za ocјenu ustavnosti u vezi sa ukidanjem mogućnosti uplate novca na korisničke naloge preko trafika.
Ministarstvo saobraćaja i pomorstva saopštilo je da su predstavnici Crne Gore i Bosne i Hercegovine dogovorili da se u narednih 60 dana objavi javni poziv za izbor izvođača radova i nadzor na projektu izgradnje međudržavnog mosta preko rijeke Tare.