Raspisan konkurs za podršku ženskom preduzetništvu

opstina-_moja_slika
onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 26.01.2023. u 11:30
Opština Nikšić raspisala je konkurs za raspodjelu sredstava za podršku ženskom preduzetništvu, za šta je opredijeljeno 40 hiljada eura.

“Pozivaju se preduzetnice i privredna društva u kojima su žene nosioci biznisa – osnivačica ili jedan od osnivača i izvršna direktorica društva, sa prebivalištem odnosno sjedištem na teritoriji opštine Nikšić, da dostave svoje prijave na Konkurs za raspodjelu sredstava iz budžeta opštine Nikšić namijenjenih ženama koje žele da pokrenu ili razvijaju sopstveni biznis za djelatnosti koje se osnivaju i registruju u skladu sa zakonom koji uređuje poslovanje privrednih subjekata”, navodi se u javnom pozivu.

Pravo na dodjelu sredstava mogu ostvariti nezaposlene žene i žene koje posluju najduže dvije godine prije objavljivanja javnog konkursa, koje žele da pokrenu ili unaprijede sopstveni biznis, a koje nijesu ostvarile pravo na neki vid finansijske podrške iz budžeta Opštine ili budžeta Države, u godini u kojoj se vrši raspodjela i godini koja joj prethodi.

Sredstva predviđena Odlukom o budžetu opštine Nikšić za 2023. godinu  raspodjeljuju se za biznis planove kojima se naročito podstiče:
– ekonomski razvoj Opštine Nikšić,
– razvoj domaće radinosti,
– razvoj turizma i zanatstva,
– afirmacija i valorizacija kulturnog potencijala, tradicije i kulturne posebnosti Opštine, podizanje nivoa urbane kulture i očuvanja kulturne baštine,
– podstiče razvoj poljoprivrede i ruralnog područja (unapređenjem stočarstva, voćarstva, vinogradarstva, ratarstva, povrtlarstva, realizacijom programa na ruralnom području, zaštitom poljoprivrednog zemljišta, korišćenjem plodnog zemljišta),
– razvoj prerade poljoprivrednih proizvoda,
– razvoj organske poljoprivredne proizvodnje,
– doprinosi očuvanju životne sredine i održivog razvoja.

Maksimalan iznos dodijeljenih sredstava za izabrani biznis plan, ne može iznositi više od 20 odsto od ukupnog iznosa predviđenog Budžetom Opštine Nikšić za podršku ženskom preduzetništvu.

Društvo/preduzetnica može konkurisati za ukupan iznos ili za dio sredstava za realizaciju aktivnosti iz biznis plana i dužna je da to naznači.

Društvo/preduzetnica može konkurisati sa najviše dva biznis plana, a može biti podržana samo jedanim biznis planom.

Rok za predaju prijava je 13. mart.

Modeli i obrasci za prijavu na konkurs mogu se preuzeti sa sajta Opštine Nikšić.

Prijava na konkurs se podnosi Komisiji na propisanom Obrascu u zapečaćenoj koverti, sa naznakom: ″Prijava na Konkurs za raspodjelu sredstava opredijeljenih za podršku ženskom preduzetništvu– ne otvaraj″ i predaje se neposredno u Građanski biro Opštine Nikšić (ul. Njegoševa br. 18) ili putem pošte,  zaključno sa 13.03.2023. godine.
Informacije o svim pitanjima od značaja za učešće na Konkursu mogu se dobiti svakog radnog dana na telefon: +382 40 213 146; i/ili e-mail: [email protected][email protected]

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Pojedini trgovački lanci ograničiće kupovinu proizvoda po minimalnim cijenama u okviru akcije “Stop inflaciji” samo ukoliko bude očigledne zloupotrebe, potvrđeno je Portalu RTCG. Iz kompanije "Voli" naglašavaju da se ograničenje može desiti ukoliko se kupuju enormne količine proizvoda, dok sa druge strane u lancima "Idea" trenutno ne pominju ograničenja.