Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:15
21.5.2019.

Rok za prijavljivanje na Program za razvoj preduzetništva produžen do 31. maja

Imajući u vidu veliko interesovanje za Program za razvoj preduzetništva, Ministarstvo ekonomije donijelo je odluku da se rok produži do 31.maja kako bi svi zainteresovani mogli da apliciraju.


U saradnji sa Investiciono razvojnim fondom Crne Gore A.D. Ministarstvo ekonomije realizuje Program za razvoj preduzetništva, namjenjen mladim ljudima i potencijalnim preduzetnicima da krenu u preduzetničke vode, a postojećim preduzećima koja posluju do godinu dana da unaprijede svoje poslovanje kroz određene mjere nefinansijeske i finansijske podrške. 

Osnovi cilj programa je podrška razvoju preduzetništva kroz osnivanje novih i podsticanje daljeg rasta postojećih malih i srednjih preduzeća kroz: otvaranje novih radnih mjesta kroz podsticanje preduzetništva i započinjanja sopstvenog biznisa; stimulisanje inovativnosti i kreativnosti mladih i podsticanje daljeg rasta postojećih MSP.

"Pravo učešća imaju fizička lica - potencijalni preduzetnici i postojeća preduzeća koja posluju najduže godinu dana od dana objavljivanja Javnog poziva. Obrazac prijave može se preuzeti sa sajta www.mek.gov.me http://www.mek.gov.me/program_za_unapredjenje/razvoj_preduzetnistva//) ili u prostorijama Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom", naveli su iz Ministarstva ekonomije.

Prijave potpisane i/ili pečatirane od strane podnosioca prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom sa naznakom: Prijava na Javni poziv za razvoj preduzetništva u 2019. godini na adresu Ministarstva ekonomije, Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom: (Rimski trg 46, 81000 Podgorica), a više informacija moguće je dobiti i putem telefona +382 20 482 179
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:24
  11.7.2020.

  Cijena eurodizela u Crnoj Gori i dalje je niža od prosjeka u regionu, dok je eurosuper 95 na nivou prosječne regionalne vrijednosti, pokazuju podaci iz Biltena Ministarstva ekonomije.

 • 15:10
  11.7.2020.

  Prosječan junski račun za električnu energiju za domaćinstva na nivou Crne Gore (ukoliko se izuzmu neočitana mjerna mjesta u objektima koji nijesu stalno nastanjeni) iznosi 25,21 eura, saopšteno je iz Elektroprivrede Crne Gore. 

 • 08:14
  11.7.2020.

  U trećem Vladinom paketu podrška razvoju će biti usmjerena na sektore u kojima je moguće ostvariti visok stepen produktivnosti - prerađivačka industrija, poljoprivredna proizvodnja i stočarstvo i energetika, čime će se, uz adekvatnu primjenu digitalnih tehnologija u svim sferama društveno-ekonomskog razvoja, uticati na jačanje konkurentnosti crnogorske ekonomije i obezbijediti uslovi za smanjenje uticaja negativnih pojava na nacionalnom, regionalnom i globalnom nivou, saopšteno je juče iz Vlade koja je bez održavanja sjednice, usvojila Smjernice makroekonomske i fiskalne politike za period od ove do 2023. godine.

 • 08:00
  11.7.2020.

  Vlada Crne Gore donijela je na posljednjoj sjednici Plan koncesija za korišćenje vodotoka za izgradnju hidroelektrana u našoj državi za 2020.godinu. Planom je predviđena dodjela samo jedne koncesije i to na rijeci Komarnici za potrebe izgradje hidroelektrane. Osim navedenog vodotoka, Vlada za 2020. godinu ne predviđa dodjelu koncesija za potrebe gradnje drugih mikro, malih i velikih hidroelektrana.