Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:15
21.5.2019.

Rok za prijavljivanje na Program za razvoj preduzetništva produžen do 31. maja

Imajući u vidu veliko interesovanje za Program za razvoj preduzetništva, Ministarstvo ekonomije donijelo je odluku da se rok produži do 31.maja kako bi svi zainteresovani mogli da apliciraju.


U saradnji sa Investiciono razvojnim fondom Crne Gore A.D. Ministarstvo ekonomije realizuje Program za razvoj preduzetništva, namjenjen mladim ljudima i potencijalnim preduzetnicima da krenu u preduzetničke vode, a postojećim preduzećima koja posluju do godinu dana da unaprijede svoje poslovanje kroz određene mjere nefinansijeske i finansijske podrške. 

Osnovi cilj programa je podrška razvoju preduzetništva kroz osnivanje novih i podsticanje daljeg rasta postojećih malih i srednjih preduzeća kroz: otvaranje novih radnih mjesta kroz podsticanje preduzetništva i započinjanja sopstvenog biznisa; stimulisanje inovativnosti i kreativnosti mladih i podsticanje daljeg rasta postojećih MSP.

"Pravo učešća imaju fizička lica - potencijalni preduzetnici i postojeća preduzeća koja posluju najduže godinu dana od dana objavljivanja Javnog poziva. Obrazac prijave može se preuzeti sa sajta www.mek.gov.me http://www.mek.gov.me/program_za_unapredjenje/razvoj_preduzetnistva//) ili u prostorijama Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom", naveli su iz Ministarstva ekonomije.

Prijave potpisane i/ili pečatirane od strane podnosioca prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom sa naznakom: Prijava na Javni poziv za razvoj preduzetništva u 2019. godini na adresu Ministarstva ekonomije, Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom: (Rimski trg 46, 81000 Podgorica), a više informacija moguće je dobiti i putem telefona +382 20 482 179
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:13
  15.6.2019.

  Nikšićki visokoškolci iskazali su veliko interesovanje za učešće u opštinskom Programu podsticanja zapošljavanja mladih do 30 godina. Prethodnih dana oni su potpisali ugovore sa poslodavcima, a danas počeli da rade.

 • 12:28
  15.6.2019.

  Predsjednik odbora direktora Investiciono razvojnog fonda, Zoran Vukčević i izvršni direktor “Comp comerc”, Ranko Jovović obišli su Hotel “Onogošt” i logistički centar “NTC Logistic” i izrazili zadovoljstvo urađenim u okviru projekata, podržanim od strane IRF-a.

 • 11:57
  15.6.2019.

  Predložene izmjene i dopune Zakona o penzijskom i invalidskom osiguranju, koji su ispregovarali sindikati sa Ministarstvom rada i socijalnog staranja, daju povoljnije mogućnosti za odlazak zaposlenih u penziju i trebalo bi ih, kako je saopšteno, što prije usvojiti.

 • 15:52
  14.6.2019.

  Potpredsjednik Vlade i ministar poljoprivrede i ruralnog razvoja Milutin Simović u Kući meda u Danilovgradu danas je uručio rješenja o podršci mladim pčelarima iz svih krajeva Crne Gore, koji su ostvarili to pravo kroz javni poziv iz Agrobudžeta za 2019. godinu.