Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
16:15
21.5.2019.

Rok za prijavljivanje na Program za razvoj preduzetništva produžen do 31. maja

Imajući u vidu veliko interesovanje za Program za razvoj preduzetništva, Ministarstvo ekonomije donijelo je odluku da se rok produži do 31.maja kako bi svi zainteresovani mogli da apliciraju.


U saradnji sa Investiciono razvojnim fondom Crne Gore A.D. Ministarstvo ekonomije realizuje Program za razvoj preduzetništva, namjenjen mladim ljudima i potencijalnim preduzetnicima da krenu u preduzetničke vode, a postojećim preduzećima koja posluju do godinu dana da unaprijede svoje poslovanje kroz određene mjere nefinansijeske i finansijske podrške. 

Osnovi cilj programa je podrška razvoju preduzetništva kroz osnivanje novih i podsticanje daljeg rasta postojećih malih i srednjih preduzeća kroz: otvaranje novih radnih mjesta kroz podsticanje preduzetništva i započinjanja sopstvenog biznisa; stimulisanje inovativnosti i kreativnosti mladih i podsticanje daljeg rasta postojećih MSP.

"Pravo učešća imaju fizička lica - potencijalni preduzetnici i postojeća preduzeća koja posluju najduže godinu dana od dana objavljivanja Javnog poziva. Obrazac prijave može se preuzeti sa sajta www.mek.gov.me http://www.mek.gov.me/program_za_unapredjenje/razvoj_preduzetnistva//) ili u prostorijama Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom", naveli su iz Ministarstva ekonomije.

Prijave potpisane i/ili pečatirane od strane podnosioca prijave sa svim pratećim obrascima i dokumentacijom se podnose lično ili preporučenom poštom sa naznakom: Prijava na Javni poziv za razvoj preduzetništva u 2019. godini na adresu Ministarstva ekonomije, Direkcije za saradnju sa biznis zajednicom: (Rimski trg 46, 81000 Podgorica), a više informacija moguće je dobiti i putem telefona +382 20 482 179
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:33
  19.8.2019.

  U Crnoj Gori će se od sjutra litar eurosupera prodavati po cijeni nižoj za šest odnosno sedam cebnti, dok će cijena eurodizela neće mijenjati, saopšteno je iz Minstarstva ekonomije. 

 • 14:13
  19.8.2019.

  Sport Reality je uvijek uz đake za novi početak i uspješnu školsku godinu!

 • 12:09
  19.8.2019.

  Ova i prošla godina među najuspješnijim su poslovnim godinama u istoriji Elektroprivrede Crne Gore (EPCG), a ulaganjem više stotina miliona eura u izgradnju novih, te rekonstrukciju i modernizaciju postojećih izvora, u narednih nekoliko godina povećaće se proizvodni kapaciteti objekata.

 • 14:30
  18.8.2019.

  Deficit Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja (PIO) iznosio je za šest mjeseci ove godine 70,6 miliona eura ili 33,3 odsto, kazao je direktor te institucije Dušan Perović.