Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sindikat Željezare EPCG: Strah nas je da neko želi da izazove revolt radnika zbog potencijalnih investitora

gov.me
 • Autor onogost.me
 • 03.02.2024. u 13:25
Sindikalna organizacija Željezare EPCG Nikšić odgovarajući na pitanja Portala Onogošt saopštila je da od novog Odbora direktora očekuju da se stane sa, kako su naveli, strahovladom izvršne direktorice i napokon počne sa rješavanjem nekih vrlo bitnih pitanja.

Iz Sindikalne organizacije su tako prokomentarisali najnovija dešavanja u toj fabrici na relaciji menadžment – Sindikat.

„Šalju se mejlovi u ponoć, čak i posle ponoći, radnicima iz Uprave, čak i nekim menadžerima. U tim mejlovima je bilo čak i neosnovanih optuzbi za neka krivična djela, a dešavalo se i izbacivanje pojedinih radnika iz kancelarija jer im nijesu odgovarali njihovi odgovori. I, na kraju, šlag na na torti je jučerasnja prijetnja najbliže saradnice izvršne direktorice Nevenke Janković prema jednom članu Sindikata, jer Sindikat priprema odbranu Kolektivnog ugovora“, rekli su iz ove sindikalne organizacije.

Na pitanje da li su dešavanja u fabrici u vezi sa dolaskom potencijalnih investitora, iz Sindikata su kazali da ih je strah da neko pokušava namjerno da izazove revolt radnika.

„Nas je definitivno strah da neko možda namjerno želi da izazove revolt radnika zbog potencijalnih investitora. Radnici ništa neće uraditi protivno fabrici, a pogotovo protivno dolasku bilo kojeg investitora. Zbog toga nijesmo ni pokretali štrajk, ni bilo koju drugu aktivnost i sigurno to nećemo uraditi ni u narednom periodu. Mi želimo da ova fabrika opstane i da radi.  Ali, isto tako želimo da pozovemo novoizabrani Odbor direktora da razmisle šta je činiti u narednom periodu. Mislimo da ponašanje novog menadžmenta nije u redu i da ne mogu tako da se ponašaju prema ljudima“, stoji u odgovoru Sindikata Željezare EPCG.

O aktuelnim temama, kako su najavili, raspravljaće Izvršni odbor Sindikata.

„U ponedjeljak imamo sastanak Izvršnog odbora Sindikata gdje ćemo se sigurno odrediti prema ovim dešavanjima u fabrici i onima ranije, a pogotovo prema jučerašnjoj otvorenoj prijetnji najbliže saradnice izvršne direktorice“, dodali su.

Kako su rekli, od dolaska novog menadžmenta ruka radnika je bila ispružena.

„Ta ruka još uvijek stoji u vazduhu, tako da sigurno nije bilo do radnika. Ali, ta ruka neće još dugo stajati u vazduhu jer nećemo dozvoliti da se bilo ko igra sa našim sudbinama“, stoji u saopštenju.

Na pitanje da prokomentariše dešavanja u kompaniji, izvršna direktorka Nevenka Janković ponovila je da se neće  oglasavati u medijima dok se ne uradi cjelokupna analiza poslovanja fabrike u svim funkcionalnim cjelinama tokom prethodnog perioda.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  12

  1. Maitland Niles

   čuš nijesu pokrenuli štrajk.
   pa zašto štrajk kad vi EPCG svaki mjesec isplaćuje zaradu, a ništa ne radite.
   I zimnicu vi je EPCG isplatila

  2. Bolo sindikad sto ne moze da vodi fabriku kao kad je bio Djoko. Nevenka je dugogodisnji radnik Zeljezare, ozbiljna i odgovorna …

  3. Vukoviću nije ti Nevenka ka Djoko, da u emisiji na TV CG vodiš glavnu riječ pored direktora. U tome je sada problem kralju

  4. Svi znamo da je sindikat vodio fabriku, i tu je dje je sto se crni Djoko nista nije pita. Davali ste koeficijent sami sebe, zapošljavali zene, sestre, strine, tetetke i sad kad je tome Nena stala na kraj, tu je problem… Nema više javašluka, sve ce doci na svoje

  5. Neno, svaka ti čast.
   Čuvaj radnike, rasprcaj neradnike.
   Redovno primali plate za NErad i došlo vrijeme da se radi, kao uslov da bi se primila plata.
   A čija je PVC radionica, prodaju li na ruke umjesto preko računa stolariju, kao što su prodavali?

  6. Ovo što Nena radi uvodeći red u fabriku uslov je za njen opstanak. Ovo je za dobro radnika i za budućnost Željezare.
   Vujović je obećavao brda i doline u 2022 i veliki rad i šta su u 2023 za manje od 10 mjeseci uradili od fabrike: uništili sve, napravili gubitak od 5miliona Eura.

   1. Tako je. Dje je Djoko i Vujovicu Njemac i čelična uzad, dje vam je restoran, dje je solarna elektrana, dje je 6 milona, dje su senvič paneli, dje ti je Pvc. Sramno

  7. Razvlatila Jankovića pa tu je muka. No okle plate tolike pojedinima a nista ne rade, cast izuzettcima. Ko zaposli tetke, strine, kumove

  8. Taj tempo rada koji im zadaje direktorica ne moze niko izdrzati.Greote,otjerace ih u grob,lezanje(rad).

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Isplata penzija za jun počinje danas, saopšteno je iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja Crne Gore.
  Niko se ne kocka sa Fondom PIO i sve penzije, osim minimalnih biće uvećane već u januaru, kazala je gostujući u Jutarnjem programu TVCG ministarka rada i socijalnog staranja Naida Nišić.