Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Sjutra svečano otvaranje Tehnopolisa

tenopolis1
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 16.09.2016. u 12:53

Sa početkom u 12h sjutra će biti obilježen završetak izgradnje Inovaciono-preduzetničkog centra Tehnopolis.

Kako je najavljeno, otvaranju ovog objekta prisustvovaće premijer Vlade Crne Gore Milo Đukanović, ministarka nauke u Vladi Sanja Vlahović i predsjednik opštine Nikšić Veselin Grbović.

Misija Tehnopolisa je da bude zamajac novom preduzetničkom duhu mladih ljudi, prevashodno u Nikšiću, etablirajući se kao ključna tačka razvoja mikro i malih preduzeća u gradu, ali i cijeloj Crnoj Gori.

Zavisno od potrebe preduzetnika, Tehnopolis će pružati određenu podršku i pomoć kada su u pitanju konsultantske usluge, ali i tehničke. Prije svega, riječ je o uslugama korišćenja kancelarijskog prostora.

S tim u vezi ITC Tehnopolis nedavno je potpisao ugovore sa 14 budućih stanara među kojima su Biotehnički centar, Boris Čvorović, ChoDex studio, Darko Žugić, Đorđe Bulajić, Fontis Sol, Goran Brkuljan, Ilija Nikčević, Institut savremenih tehnologija,  Miloš Tomašević,  Nevena Keković, PRONA , Rubik d.o.o. i Vakom d.o.o. 

Tehnopolis se nalazi na mjestu nekadašnje zgrade Doma vojske koja je bila u ruiniranom stanju. Ukupna investicija iznosila je oko 1.700.000 eura.

Otvaranje ovog objekta, koji treba da ponudi nove mogućnosti biznis projektima u gradu, portal Onogošt pratiće uživo.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Novo državno preduzeće za gazdovanje šumama trebalo bi da zaposli 231 radnika u prve tri godine rada, koji će imati za 30 odsto veću zaradu od zaposlenih u državnoj upravi, dok je za prvu godinu rada novog šumarskog preduzeća potrebno obezbijediti 24 miliona eura za obrtna sredstva i nabavku mehanizacije i opreme za rad, saopšteno je iz Akcije za socijalnu pravdu.