Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Vlada usvojila odluku o izmjenama i dopunama PUP opštine Nikšić

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 13.06.2024. u 14:28
Vlada Crne Gore je usvojila odluku o izmjenama i dopunama Prostorno -urbanističkog plana (PUP) opštine Nikšić.

Kako je na današnjoj konferenciji kazao ministar urbanizma i prostornog planiranja, Janko Odović, usvajanjem ovih izmjena konačno će se ispuniti pretpostavke za velike projekte.

"U Nikšić će moći da dođe Big fashion, Lidl, RTVNK će moći konačno od para evropskih fondova da uspostavi sopstvenu produkciju, da se gradi industrijska zona Željezare, Centar za upravljanje otpadom, da se sprovede konkurs Sunačni grad", kazao je Odović.

Prema njegovim riječima, poljoprivrednici će moći da konkurišu za IPARD fondove.

Kazao je da će moći da sprovedu  investicije, kao što je nova trasa dijela magistralne saobraćajnice Nikšić-Cetinje,  od Čeva do lokaliteta Paprati.

Odović ocjenjuje da su se stekli uslovi da se opština Nikšić razvija, ali i da građani mogu da očekuju i planiraju svoje domove, kuće...

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Kapetan Zupski

   Ne rece ministar osim ovih sto pomenu jel po izmjenama i izmjestanje Ulice Zivka Nikolica i zasto je to tako …Suncanog vi grada …Big Fasiona i Vaskolike Zeljezare

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Nacionalna turistička organizacija (NTO) raspisala je javni poziv za podnošenje zahtjeva za dobijanje novčane podrške za unapređenje organizovanih avionskih dolazaka putem zajedničke marketing kampanje sa turoperatorima za ovu i narednu godinu u okviru koga je opredijeljeno 510 hiljada eura. Od ukupne sume 200 hiljada je za ovu, a 310 hiljada za narednu godinu.
  Zakon o upravljanju otpadom predstavlja prekretnicu za Crnu Goru jer postavlja temelje za smanjenje otpada, zaštitu prirodnih resursa, i povećanje ekološke svijesti među građanima kroz mjere kontrole, kazao je u razgovoru za Portal RTCG ministar turizma, ekologije, održivog razvoja i razvoja sjevera Vladimir Martinović.