Vujović: Potpisan ugovor između Tosjali holdinga i EPCG

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 30.12.2022. u 17:31
Potpisan je kupoprodajni ugovor između Elektroprivrede Crne Gore i turskog Tosjali holdinga, kazao je našem portalu predsjednik sindikata Željezare Ivan Vujović.

“Posle sedam mjeseci nevjerovatne borbe, napokon je došao kraj agonije radnika Željezare i njihovih porodica. Pokazali smo svima u Crnoj Gori kako se jedan radnik bori za svoje radno mjesto i za egzistenciju svoje porodice. Iskreno se nadam da je ovo novi početak i za radnike i za Željezaru kao fabriku i da ćemo svima pokazati da ova fabrika ima budućnost, zajedno sa svima nama u njoj”, naveo je Vujović.

Potpisivanje kupoprodajnog ugovora između EPCG i turskog vlasnika trebalo je da bude 20. decembra, 15. januara da bude uplaćena prva rata u iznosu od 15 miliona, a 15. februara druga u iznosu od pet miliona eura”, objasnio je Vujović.

Kako je istakao Vujović ranije, radnici znaju da u početku vjerovatno neće biti proizvodnje čelika.

“Ali to nije problem, mi smo spremni da radimo i da se prekvalifikujemo na druga radna mjesta”, kazao je ranije Vujović.

Predsjednik Vlade Crne Gore Dritan Abazović, ranije je naveo da je Željezara vraćena u državno vlasništvo.

“EPCG će kupiti Željezaru od turske kompanije Tosjali. Uvijek smo bili i bićemo uz radnike. Hvala im na tome što su bili istrajni u ovom procesu. Nastavićemo da uvećavamo državni kapital i gradimo našu Crnu Goru”, napisao je on i dodao da je ponosan na sve saradnike koji su učestvovali u ovom “napornom i dugom procesu koji će se na kraji višestruko isplatiti”.

Kovačević: Nikšić ide novim putem razvoja i prosperiteta u 2023. godini

I zvanično je potpisan ugovor o kupoprodaji Željezare od strane EPCG, naveo je na svom Facebook profilu predsjednik opštine Marko Kovačević.

Foto: Facebook

“Nikšić ide novim putem razvoja i prosperiteta u 2023. godini. Odličan završetak poslednjeg radnog dana u ovoj godini”, naveo je on.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Sa zadovoljstvom mogu da konstatujem da su isplaćene januarske zarade za 13.893 prosvjetna radnika, sa uvećanjem od 20 odsto, saopštio je ministar prosvjete Miomir Vojinović.
  Prije samo nekoliko godina bila je nosilac igre Levalee, potom se odlučila za promjenu sredine, igrala u nešto jačim ligama, da bi od početka tekuće sezone postala član francuskog Bezansona. Nikšićanka Nada Ćorović krči put u jednoj od najjačih liga na svijetu, a svjesna i činjenice da je napravila veliki korak u karijeri. Za naš portal ističe da dolazak i igranje u Francuskoj za nju predstavlja neprocjenjiv osjećaj.
  Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede obavjestilo je poljoprivredne proizvođače da je rok za upis obradivih površina u Sistem za identifikaciju zemljišnih parcela (SIZEP) 30. april.