Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
12:02
4.8.2020.

Za mikro i mala preduzeća 50.000 eura pomoći

Rok za prijavljivanje za besplatnu pomoći mikro i malim preduzećima kroz kampanju "Dobro je to", koju je osmislila i realizuje kompanija Amplitudo, ističe 15. avgusta, a preduzetnicima će biti obezbijeđene usluge vrijedne 50.000 eura.


U nastavku kampanje solidarnosti "Dobro je to", kako ističu u kompaniji Amplitudo, odabranim mikro i malim preduzećima biće poklonjen paket usluga u vrijednosti od ukupno 50.000 eura, kojima mogu sačuvati svoj biznis i ublažiti posljedice krize izazvane pandemijom korona virusa.

"Zainteresovani se prijavljuju od početka jula i to je do sada učinilo 60 preduzeća koja su birala neke od usluga kojima žele unaprijediti svoje poslovanje: kreiranje web sajta uz logističku podršku;Softverska rješenja; digitalni marketing i dizajn; PR (edukacija zaposlenih i konsultantske usluge)", napominju u saopštenju.

Rok za slanje prijava ističe 15. avgusta, nakon čega će biti odabrani dobitnici na osnovu tri kriterijuma, djelatnost preduzeća u oblasti pogođenoj korona virusom, geografsko podučje u kojem kompanija posluje i broj zaposlenih sa fokusom na mikro i mala preduzeća.

"Zainteresovani za program podrške prijavljuju se popunjavanjem jednostavnog obrasca na sajtu dobrojeto.me. Ovo je jedinstvena prilika malim biznisima da iskoriste prednosti svih digitalnih alata i kanala, neophodnih u kontekstu uspješnog poslovanja, da izgrade ili unaprijede svoj identitet, pozicioniraju se u digitalnom svijetu i postanu konkurentniji na tržištu i to besplatno. Na taj način, kompanija Amplitudo, kao nosilac projekta, nastavlja da obezbjeđuje finansijsku podršku crnogorskoj privredi i daje svoj doprinos opstanku za vrijeme krize", ističe se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 13:39
  19.9.2020.

  Korisnici elektrodistributivnog sistema su u avgustu preuzeli ukupno 211.070.466 kWh električne energije, što je za oko 20 odsto manje u odnosu na isti period prošle godine. U opštinama Regiona 4 (Budva, Bar i Ulcinj) zabilježen je pad preuzete energije od oko 40 odsto u odnosu na vrijednosti ostvarene tokom avgusta prošle godine, saopšteno je iz Crnogorskog elektrodistributivnog sistema (CEDIS).

 • 11:49
  19.9.2020.

  Vlada je u petak bez održavanja sjednice, odnosno elektronskim putem, dala saglasnost da se izda državna garancija od 800 hiljada eura za kredit između Prve banke i Inovaciono-preduzetničkog centra (IPC) Tehnopolis Nikšić.

 • 10:34
  19.9.2020.

  Ukupan priliv stranih direktnih investicija (SDI) od početak godine do kraja jula iznosio je 419,8 miliona eura, dok se istovremeno iz zemlje odlila 134 miliona, pokazuju preliminarni podaci Centralne banke (CBCG).

 • 08:14
  19.9.2020.

  Iz Fonda penzijskog i invalidskog osiguranja saopštili su da će danas početi redovna mjesečna primanja za korisnike penziskog i invalidskog osiguranja.