“Naći model kako da Opština Nikšić ostvari prihode od Bilećkog jezera”

Opština Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 15.12.2022. u 15:17
Određena pitanja u vezi Bilećkog jezera treba rješavati, poručio je danas tokom sastanka sa predstavnicima Elektroprivrede Rebublike Srpske predsjednik Opštine Nikšić Marko Kovačević.

On je danas razgovarao sa generalnim direktorom te kompanije Lukom Petrovićem.

Iz Opštine su kazali da je, tokom radnog sastanka, Kovačević istakao da postoji šansa da Opština Nikšić može ostvariti prihode po tom pitanju.

„Drago mi je što postoji dobra volja sa obje strane da se to pitanje riješi na obostrano zadovoljstvo. Opština Nikšić će u komunikaciji sa Vladom Crne Gore pokušati da nađe model po kom bi ostvarila prihode koji joj evenutualno pripadaju“, istakao je Kovačević.

Generalni direktor EPS Petrović je rekao je da su oni svjesni da postoji obaveza prema Opštini Nikšić, ali da treba definisati pravi način za plaćanje naknade, prenose iz kabineta Kovačevića.

“Predstavnici Opštine će to pokušati da urade u saradnji sa Vladom Crne Gore. Podsjetimo, hidrolektrane na Trebješnici koriste akumulacije Bilećkog jezera u svrhu proizvodnje električne energije, a 17,26 posto površine jezera je na području Opštine Nikšić”, piše u saopštenju Opštine.

Nakon sastanka u Opštini Nikšić, Kovačević i Petrović imali su radni sastanak sa predsjednikom borda direktora EPCG Milutinom Đukanovićem i njegovim saradnicima.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.
  Na današnjem zboru radnici Željezare odlučili su da do ponedjeljka, 6. februara čekaju zvaničan poziv od EPCG za obećano zaposlenje. Ako poziva ne bude, narednog dana 7. februara, počeće proteste ispred upravne zgrade EPCG, kazao je predstavnik sindikata Ivan Vujović.