Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

(VIDEO) Stanari godinama čekaju rekonstrukciju kvarta: Izliva se kanalizacija, voda plavi podrume

Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 26.02.2024. u 08:14
Iako je u minulom periodu sređeno nekoliko gradskih kvartova, neki stanari ostali su uskraćeni za sređena dvorišta i prostore oko zgrada.

Stanarima zgrada između Ulice Novaka Ramova i Bulevara Vuka Mićunovića godinama plave podrumi, izliva se kanalizacija… A sve to na nekoliko metara udaljenosti od samog gradskog trga.

Da se ovakav izgled promijeni stanari godinama traže od Opštine.

“Dvorište u centru Nikšića na udaljenosti od gradskog trga 50 do 100 metara. Obraćali se gradskim ocima u Nikšiću više puta, ali bezuspješno. Jedna atmosferska šahta na cijelo dvorište. Katastrofa”, kazao je jedan od stanara.

On je podsjetio na zahtjev iz 2021. godine koji je upućen predsjedniku Opštine Marku Kovačeviću, navodeći da su problemi u tom kvartu višedecenijski.

“Više puta smo se obraćali Vašim prethodnicima koji nijesu imali sluha za rješavanje ovog našeg problema, a koji se ogleda u katastrofalnom stanju dvorišta, izrupanog kao i ogromnog problema sa odvodom atmosferskih voda, tj. nepostojanjem odvoda istih, kao i ogromnog problema sa fekalnom kanalizacijom, koja je u više navrata izbijala, čak u stanove u prizemlju zgrade, kao poplavljivanju podrumskih prostorija, gdje je upitno odlaganje drva za ogrijev”, piše u zahtjevu koji je u oktobru 2021. dostavljen predsjedniku Opštine.

Nezadovoljni stanari pominju i neadekvatno riješen problem parking prostora.

“Sve ovo naše navode, posebno za problem poplava i bukvalno fekalnog jezera oko zgrade, možete provjeriti kod Službe za spasavanje Opštine Nikšić i DOO Vodovod i kamalizacija Nikšić, koji su proteklih godina u više navrata intervenisali.”

Potpisnici zahtjeva, njih 26, smatraju da je, kako navode, rješavanje pomenutih problema od vitalnog životnog značaja, jer su uslovi u pojedinim vremenskim periodima nesnosni za život, te vjeruju da je dvorište moguće urediti.

Smatraju da ima prostora i da se napravi odvojeni kutak za djecu i stare i da se riješi problem parkinga.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Pojedini proizvođači ove godine prijavljuju veći broj grla za subvencije u stočarskoj proizvodnji nego što to pokazuje realno stanje, a grlo sa istim brojem ušnih markica pojavljuje se na dva gazdinstva, što je utvrđeno kontrolom kroz veterinarski informacioni sistem, saopšteno je iz Ministarstva poljoprivrede šumarstva i vodoprivrede.
  Direktorici Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) Jeleni Perović nakon saslušanja u Specijalnom državnom tužilaštvu određeno je zadržavanje do 72 sata. Ona je jutros privedena u prostorije Specijalnog državnog tužilaštva (SDT), potvrđeno je Televiziji Crne Gore. Perović je uhapšena zbog sumnje da je zloupotrijebila službeni položaj.
  Pojačani epidemiološki nadzor nad malim boginjama sprovodiće se do sjutra, kada ističe dvostruki period maksimalne inkubacije od pojave prvog slučaja obolijevanja kod osmogodišnje djevojčice.