Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:11
12.12.2019.

Access program Nikšić: Nagrada priznanje dosadašnjeg rada i postignuća

Kao rezultat predanog rada i posvećenosti, učenicima English Access Microscholarship Programa Nikšić uručena je Godišnja nagrada za volonterizam za 2019. godinu.


Nagradu je dodijelio Volonterski klub Alfa Centra, uz podršku Fonda za aktivno građanstvo, u cilju doprinosa razvoju i promociji volonterizma u Nikšiću.

Ova nagrada je, kako su nam kazali iz Access programa Nikšić, od velikog značaja jer je priznanje njihovog dosadašnjeg rada i postignuća.

 „Sa ponosom ističemo da su naši učenici prepoznali potencijalne probleme u našoj zajednici, te napravili hrabar i velik korak u rješavanju istih. Tokom 2019. godine realizovali su niz volonterskih aktivnosti: radili su anketu na temu zdravlja i zdravih stilova života i na osnovu njenih rezultata izradili postere koje su podijelili u svojim školama, čistili su kvart u Ulici Dragice Pravice, sadili su drveće u botaničkoj bašti JU Gimnazije „Stojan Cerović“ Nikšić, učestovovali u akciji čišćenja i uređenja dijela zaštićenog prirodnog predjela-Park-šume Trebjesa, farbali klupe u Nacionalnom parku Lovćen na Ivanovim koritima, dijelili simbole mira sa porukama svojim sugrađanima, donirali hranu koju su sami pripremili za korisnike Narodne kuhinje, a zatim i pomagali u sređivanju prostorija, sakupili dječije knjige i donirali ih Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić“, naveli su iz Access programa.

Access program je intenzivni dvogodišnji program učenja engleskog jezika, kao dodatne nastave, za talentovane učenike koji finansira Vlada Sjedinjenih Država, a u Crnoj Gori sprovodi Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

Broji 25 učenika prvog i drugog razreda iz četiri srednje škole iz našeg grada.

Cilj ovog programa je da razvija komunikacijske vještine učenika na engleskom jeziku, kreativnost, timski rad, liderske vještine, ali i da omogući pozitivno razviće u domenu samospoznaje, efikasnosti, samopoštovanja, empatije, želje i volje za pomoć drugima.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:04
  15.8.2020.

  Sa novim mjerama crnogorskog NKT-a na granični prelaz Dobrakovo stižu i turisti. Od ponoći je preko tog punkta u našu državu ušlo više od 30 vozila i 70 putnika mahom iz susjedne Srbije.

 • 13:20
  15.8.2020.

  Ministarstvo unutrašnjih poslova (MUP) oformilo je uoči parlamentarnih i lokalnih izbora kol centar sa jedinstvenim brojem 19820, putem kojeg će građani moći da dobiju informaciju o tome jesu li upisani u birački spisak i gdje mogu ostvariti svoje biračko pravo.

 • 12:14
  15.8.2020.

   

  Prosvjetna zajednica Crne Gore obratila se premijeru Dušku Markoviću pismom u kojem navode da smatraju opravdanim zahtjev Udruženja Roditelji za obezbjeđivanjem besplatnih udžbenika za sve učenike osnovnih škola.

 • 11:13
  15.8.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja, u saradnji sa Međunarodnim fondom za razvoj poljoprivrede (IFAD), poboljšalo je uslove stanovanja i života u Đačkom internatu u Šavniku, što predstavlja nastavak brige Vlade o mladima i njihovom školovanju.