Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
08:11
12.12.2019.

Access program Nikšić: Nagrada priznanje dosadašnjeg rada i postignuća

Kao rezultat predanog rada i posvećenosti, učenicima English Access Microscholarship Programa Nikšić uručena je Godišnja nagrada za volonterizam za 2019. godinu.


Nagradu je dodijelio Volonterski klub Alfa Centra, uz podršku Fonda za aktivno građanstvo, u cilju doprinosa razvoju i promociji volonterizma u Nikšiću.

Ova nagrada je, kako su nam kazali iz Access programa Nikšić, od velikog značaja jer je priznanje njihovog dosadašnjeg rada i postignuća.

 „Sa ponosom ističemo da su naši učenici prepoznali potencijalne probleme u našoj zajednici, te napravili hrabar i velik korak u rješavanju istih. Tokom 2019. godine realizovali su niz volonterskih aktivnosti: radili su anketu na temu zdravlja i zdravih stilova života i na osnovu njenih rezultata izradili postere koje su podijelili u svojim školama, čistili su kvart u Ulici Dragice Pravice, sadili su drveće u botaničkoj bašti JU Gimnazije „Stojan Cerović“ Nikšić, učestovovali u akciji čišćenja i uređenja dijela zaštićenog prirodnog predjela-Park-šume Trebjesa, farbali klupe u Nacionalnom parku Lovćen na Ivanovim koritima, dijelili simbole mira sa porukama svojim sugrađanima, donirali hranu koju su sami pripremili za korisnike Narodne kuhinje, a zatim i pomagali u sređivanju prostorija, sakupili dječije knjige i donirali ih Igračkoteci i Razvojnom centru Nikšić“, naveli su iz Access programa.

Access program je intenzivni dvogodišnji program učenja engleskog jezika, kao dodatne nastave, za talentovane učenike koji finansira Vlada Sjedinjenih Država, a u Crnoj Gori sprovodi Udruženje nastavnika engleskog jezika Crne Gore ELTAM.

Broji 25 učenika prvog i drugog razreda iz četiri srednje škole iz našeg grada.

Cilj ovog programa je da razvija komunikacijske vještine učenika na engleskom jeziku, kreativnost, timski rad, liderske vještine, ali i da omogući pozitivno razviće u domenu samospoznaje, efikasnosti, samopoštovanja, empatije, želje i volje za pomoć drugima.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:06
  23.1.2020.

  U više crnogorskih gradova i danas su održavane litije i molebani povodom usvajanja Zakono o slobodi vjeroispovijesti, a okupljenima se u Nikšiću tokom besjede obratio episkop zahumsko hercegovački Dimitrije koji je kazao da je velika čast i blagoslov biti sa narodom. 

 • 19:57
  23.1.2020.

  Zahvaljujući projektu „Sportom do inkluzije i pristupačnosti“, Udruženja za pomoć licima ometenim u psihofizičkom razvoju (UZPD) Nikšić, deset osoba sa invaliditetom (OSI) je proteklih sedam mjeseci moglo da koristi usluge bazena u nikšićkom Sportskom centru, teretanu, kao i fizikalnu rehabilitaciju.

 • 17:28
  23.1.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:07
  23.1.2020.

  Nikšićki Centar bezbjednosti podnio je zahtjev za pokretanje prekršajnog postupka protiv Milije Goranovića iz Nikšiča jer se navodno ponašao uvrijedljivo prema direktoru Uprave policije Veselinu Veljoviću.