Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
08:34
21.8.2019.

Akcija ćišćenja otpada u Župi

Organizacija "Župa u srcu" za 21. septembar zakazala je veliku akciju čišćenja divljih deponija u Župi.


Akcija počinje u 10h, a čistiće se najmanje dvije lokacije, u toku Gračanice u Carinama i kod Oštrovaca u Jugovićima. Zavisno od broja učesnika i odziva moguće je da će biti sprovedene akcije i na drugim lokacijama. Ideja je da se što veći broj učesnika, prvenstveno Župljana uključi kako bi poslali svim drugim mjestima sliku kako i na koji način se može boriti protiv divljih deponija i na taj način obezbijediti čistiju sredinu za život.

Zakazani događaj je nastavak akcije čišćenja i mapiranja divljih deponija u Župi, a realizuje se u sklopu projekta ''Da, biram čisto'' koji sprovodi organizacija Župa u srcu. Ovaj projekat je podržan kroz program ,,Za jači glas organizacija građanskog društva'', koji realizuje Fond za aktivno građanstvo - FAKT, a finansira Američka ambasada u Podgorici. 

Za učesnike su obezbijeđene rukavice i kese, a nakon akcije su planirani druženje i osvježenje kod Doma u Carinama.

 

izvor: Župa u srcu

Ostale vijesti iz kategorije

 • 20:04
  20.2.2020.

  U znak protesta zbog usvajanja Zakona o slobodi vjeroispovijesti, i večeras je u našem gradu održana litija, kojoj je prethodio moleban u Hramu Svetog Vasilija Ostroškog.

 • 18:46
  20.2.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 16:54
  20.2.2020.

  Nova lična karta sadržaće čip i moći će da se koristi u elektronskoj trgovini, saopštila je Milanka Baković, generalna direktorica za građanska stanja i lične isprave u MUP-u, nakon današnje sjednice Vlade.

 • 15:57
  20.2.2020.

  U udesu koji se danas oko 15h dogodio kod Hotela Onogošt, lakše je povrijeđena Nikšićanka A. Š. (45).