Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
11:36
9.8.2020.

ALFA Centar uručio pakete pomoći za 50 ugroženih porodica

Paket pomoći u obliku osnovnih životnih namirnica, sredstava za higijenu i domaćinstvo danas je stigao u dom Nadežde Spahić, u naselju Gračanica, zahvaljući volonterima ALFA Centra.


"Pomoć mi znači dosta u ovim vremenima, jer penzije su male", kazala je Nadežda.

Paketi su danas stigli i u još 50 ugroženih porodica.

 „Prioritetne su bile porodice bez ikakvih primanja i one koje su usljed novonastale situacije ostale bez prihoda. Shvatajući značaj važnost solidarnosti, filantropije i humanosti naš partner iz Njemačke, organizacija ASB i lokalni biznis partneri "Uniprom", MI Goranović i Meraktor, pružili su podršku ovoj akciji i ovim putem im se zahvaljujemo“, kazala je Marina Došen, koordinatorka Volonterskog kluba ALFA Centa. 

Podsjeća da bi bilo lijepo kada bi što veći broj privrednih subjekata u gradu prepoznao potrebu da pruži pomoć i podržku porodicama koje žive u siromaštvu.

Akcija, koja je simbolično organizovana na Međunarodni dan siromašnih, imala je za cilj, kako kaže Došen, da upozna širu zajednicu kako naši sugrađani žive.

„Siromaštvo je najveći izazov savremena civilacije i negdje su najugroženije porodice sa troje i više djece, nezaposleni roditelji, korisnici materijalnih davanja, a ono što vidimo kao najuticajnije faktore jesu stalni porast cijena, dugotrajna nezaposlenost i drugi faktor koji povećavaju stepen siromaštva u Crnoj Gori“, objašnjava Došen.

Podatak da 15.000 djece u Crnoj Gori živi u siromaštvu, za Došen je alarm da treba da se zabrinemo.

„Mi ovim putem pozivamo sugrađane da se svakoga dana okrenu na ostale, da vide kako žive i onda kada su u mogućnosti da svakome pruže pomoć“, poručila je Došen.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 10:07
  21.9.2020.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća uglavnom po suvim putevima, a vidljivost je mjestimično smanjena po kotlinama, saopšteno je iz Auto-moto saveza Crne Gore (AMSCG).

 • 09:33
  21.9.2020.

  Šef kriznog štaba opštine Nikšić Novica Milović rekao je da se od petka u našoj opštini primjenjuju represivnije mjere uslijed loše epidemiološke situacije.

 • 08:27
  21.9.2020.

  Crnogorska policija zaplijenila je u posljednjih pet godina 12 tona raznih vrsta droga, od čega najviše marihuane - 11,8 tona, oko 81 kilogram heroina i 164 kilograma kokaina. Tokom istog perioda zbog krijumčarenja narkotika je uhapšena 1.228 osoba.

 • 08:21
  21.9.2020.

  Sudovi su tokom prošle i do 31. avgusta ove godine izrekli 203 sankcije roditeljima koji nijesu plaćali alimentacije, pri čemu su 43 lica zbog neplaćanja izdržavanja za svoje dijete poslata u Upravu za izvršenje krivičnih sankcija, a šest u kućni zatvor, što ukupno predstavlja 49 roditelja koji su na neki način osuđeni na izdržavanje zatvora.