Autor: onogost.me
Foto: Alfa centar
13:29
25.11.2021.

Alfa centar: Uspješno realizovana akcija dobrovoljnog darivanja krvi za žrtve saobraćajnih nezgoda

ALFA Centar u saradnji sa Društvom dobrovoljnih davalaca krvi „FAP mašina“ juče je organizovao akciju dobrovoljnog darivanja krvi povodom obilježavanja Međunarode nedjelje sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda.


“ALFA centar je tradicionalno obilježio Međunarodnu nedjelju sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda nizom aktivnosti koje opominju naše sugrađane da poštuju saobraćajna pravila i da zajedničkim snagama stvorimo bezbjedniji ambijent u Nikšiću za sve učesnike u saobraćaju. Naši sugrađani su velikim odazivom još jednom poslali snažnu poruku cijeloj crnogorskoj javnosti o značaju solidarnosti i humanosti u ovakvim i sličnim aktivnostima.“, rekla je Sara Đoković iz ALFA Centra.

Navodi da je neophodno da što redovnije i u što većem broju dajemo krv i pružimo pomoć licima kojima je najneophodnija.

“Akciju smo organizovali u saradnji sa kolegama i prijateljima iz Društva dobrovoljnih davalaca krvi „FAP mašina“. Ovi momci svakodnevno utiču na svijest naših sugrađana o bitnosti darivanja krvi i često organizuju ovakve aktivnosti. S obzirom na to da je broj dobrovoljnih davalaca krvi u Crnoj Gori još uvijek znatno ispod optimalnog, nadamo se da ćemo svojim primjerom motivisati građane i postaći druge organizacije da se i one priključe akcijama dobrovoljnog davalaštva krvi. Još jednom podsjećamo da to mogu učiniti svakog radnog dana u periodu od 8 do 13h u Domu zdravlja Nikšić  na Odjeljenju za transfuziju krvi. Sačuvajmo živote, darujmo krv”, zaključuje Đoković.

ALFA Centar je pored ove aktivnost Međunarodnu nedjelju sjećanja na žrtve saobraćajnih nezgoda obilježio i realizacijom pokazne vježbe - simulacije saobraćajne nezgode u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom Nikšić, Opštom bolnicom Nikšić i Upravom policije – CB Nikšić, kao i učešćem ministra kapitalnih investicija, Mladena Bojanića u aktuelnoj kampanji ALFA Centra „Pušti neka zvoni!“.

 

Ostale vijesti iz kategorije