Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
19:59
14.9.2020.

Amaterizam u nikšićkom vodovodu, spremne restrikcije u vodosnabdijevanju, a o tome ni slova na zvaničnom sajtu

Zbog aktuelnog hidrološkog minimuma i drastično smanjene vodoizdašnosti izvorišta na Vidrovanu, a u cilju postizanja što urednijeg vodosnabdijevanja i prevencije otkaza pumpnih sistema, od sjutra će se pristupiti selektivnom isključenju sa mreže prigradskih naselja, saopšteno je lokalnom Javnom servisu (RTNK) iz JP "Vodovod i kanalizacija".


Informaciju o resktrikcijama objavila je samo RTNK, te ostaje nejasno zašto ostali mediji nijesu dobili tako važnu informaciju za građane.

Posljednje saopštenje objavljeno na zvaničnom sajtu preduzeća je prije tri godine, tačnije 12. januara 2017. godine.

Iako smo u više navrata, prije objavljivanja teksta, pokušali da dobijemo informaciju iz uprave ovog preduzeća, niko se nije javljao na pozive i poruke. Nakon što je tekst objavljen na sajtu je osvanulo i zvanično saopštenje o najavljenim restrikcijama.

Kako se navodi u saopštenju, isključenja će se vršiti po utvrđenom rasporedu u vremenskom intervalu od 18 časova tekućeg dana do šest časova narednog dana.

Prva grupa- Kličevo, Straševina, Bogetići, Trebješka ul., Ozrinići;

Druga grupa - Kočani, Studenca, Kapino Polje, Poljica i Vitalac, Grebice, Mokra Njiva, Glibavac, Miločani, Zavrh;

Treća grupa - Humci, Ćemenca, Rubeža, Oštrovac, Dragova Luka, Gornje Polje.

"U slučaju nepostizanja potrebnih rezultata vremenski interval isključenja će se povećati. Sa restrikcijama se počinje sjutra od 18 časova isključenjem prve grupe. Sljedeći dan u istom terminu i intervalu će biti isključena grupa broj 2 i tako redom", piše u saopštenju JP "Vodovod i kanalizacija".

 

Ostale vijesti iz kategorije