Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Apel roditelja i korisnika: Bazen već duže vrijeme neupotrebljiv, 300 djece ne trenira

sportskicentar.me/arhiva
 • Autor onogost.me
 • 19.06.2024. u 08:09
Roditelji djece sportista i korisnici bazena u Nikšiću apelovali su na nadležne na lokalnom i državnom nivou da riješe problem u Sportskom centru. Kažu da je bazen već duži period neupotrebljiv i da toplotna pumpa ne radi od 3. aprila, zbog čega, pored građana, oko 300 djece, koji su članovi plivačkih i vaterpolo klubova ne treniraju.

Apeluju na nadležne institucije u gradu i državi, na sportske radnike  i dobronamjerne građane da im pomognu.

„Mi, roditelji djece koja su redovno koristila bazen i u sportske i u rekreativne svrhe spremni smo da pomognemo, da pokrenemo donatorsku akciju (ako je novac problem) ili da animiramo stučnjake koji bi pomogli da se problem riješi, jer je nedopustivo da Nikšić nije u stanju da u 21. vijeku osposobi bazen koji je napravljen u tom istom vijeku. Prije neki dan se navršilo tek 8 godina od svečanog  otvaranja ili tek 6, ako izuzmemo vrijeme pandemije koronavirusa. Poslednja dva remonta koja su sprovedena su trajala predugo. Prvi, koji je trajao od 28. decembra 2022. do 19. aprila 2023, pa drugi odmah nakon 8 mjeseci od 27. decembra 2023. do 5. februara 2024. Bazen je sada i dalje neupotrebljiv“, piše u saopštenju dostavljenom portalu Onogošt, koje potpisuju roditelji djece sportista i korisnici bazena u Nikšiću.

Navode da pumpe, koje snabdijevaju bazen toplom  vodom, ne rade od 3. aprila 2024. bez nade ili najave da će problem uskoro biti riješen.

„Osim građana, redovnih korisnika bazena, djece sa posebnim potrebama koja su dio terapija imala i na bazenu, preko 300 djevojčica i dječaka koji su članovi plivačkih i vaterpolo klubova  ne treniraju! Oni su sa raznih takmičenja u naš grad donijeli blizu 3000 medalja i postali članovi mladih reprezentacija Crne Gore. I sada je ova generacija talentovane djece i njihova potencijalna buduća sportska karijera ugrožena. Mnogo puta se i A reprezentacija pripremala u Nikšiću, pa smo ulicama Nikšića sretali naše zlatne „ajkule“, često opkoljene najmlađim Nikšićanima željnih poznanstva sa vrhunskim sportistima i neizbježnim selfijima“, piše u saopštenju.

Sada su, kako dodaju, karijere mladih sportista  i ogroma želja za sportskim rezultatima zaustavljeni.

Kažu da ih ne zanima ko je kriv, a ko prav i prebacivanje odgovornosti.

„Interes svih nas je da, konačno, neko ko je stručan i ko ima dobru namjeru uzme stvar u svoje ruke i to je potrebno što prije uraditi. Mi, roditelji stotina djece kojima je bazen neophodan smo spremni da pomognemo. Vjerujemo, i svi građani Nikšića. Molimo sve nadležne na državnom i lokalnom nivou, sve sportiste sadašnje i bivše da se uključe u rješavanje problema“, apeluju roditelji djece sportista i korisnici bazena u Nikšiću.

Zahtijevaju da lokalna samouprava javno kaže što je potrebno da se bazen vrati u funkciju, da prizna ako ne može to sama riješiti i da zajedno sa svojim građanima i svim dobronamjernim ljudima pronađe rješenje.

„To zaslužuju građani Nikšića, to zaslužuju naša djeca“, zaključuje se u saopštenju.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  3

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci

  Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, zajedno sa kolegama iz Stanice policije Žabljak, sproveli su akciju pojačane kontrole osoba i vozila u kasnim večernjim satima, kao i raciju u jednom noćnom klubu, saopšteno je iz Uprave policije.