Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
14:33
2.12.2019.

Arterija studiju međunarodna nagrada za enterijer Lounge bara i restorana Onogošt

Arterija studio iz Nikšića dobio je prestižno priznanje German Design Award 2020 za projekat enterijera Lounge bara i restorana Onogošt.


Ova nagrada dodjeljuje se projektima koji predstavljaju pionirski doprinos njemačkom i međunarodnom dizajnu, a odluku je donio žiri od 38 članova iz različitih zemalja.

“Važno je napomenuti da je naš projekat prepoznat od strane tima koji radi za njih i da su nas pozvali da učestvujemo na ceremoniji uručivanja”, objasnio ispred Arterija studija Miljan Joković.

On nije krio zadovoljstvo zbog prestižnog priznanja.

 “Velika je čast naći se u društvu ostalih dobitnika, koji su inače razvrstani u nekoliko kategorija od kojih su tri osnovne Excellent Product Design, Excellent Communications Design, Excellent Architecture. Mi smo se našli u kategoriji za arhitekturu u podkategoriji dizajn enterijera. Smatramo da je nagrada prezentacija ne samo naše firme, već i Crne Gore obzirom da je u pitanju prvi projekat iz naše države, ako se ne varamo, koji je zavrijedio ovo priznanje”, istakao je on.

Kako je podsjetio, u obrazloženju nagrade za Lounge bar i restoran Onogošt žiri je naveo da “dizajn vješto igra s karakterističnim elementima stila 1950-ih i 60-ih i kombinuje tople boje sa hladnim materijalima kako bi stvorio jedinstvenu vintage atmosferu, odlično nadopunjenu upečatljivim, privlačnim predmetima poput šanka i police za vino izrađenih od rombova”.

Dodjela nagrada, kako nam je kazao Joković, biće upriličena 7. februara 2020. godine u Frankfurtu.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 18:27
  2.6.2020.

  Nacionalno koordinaciono tijelo je na predlog Instituta za javno zdravlje proglasilo kraj epidemije kovid-19 u Crnoj Gori.

 • 17:12
  2.6.2020.

  Nacionalna turistička organizacija Crne Gore (NTOCG) u saradnji sa Ministarstvom održivog razvoja i turizma, kroz kampanju "U društvu prirode" želi da inspiriše lokalno stanovništvo da odmor provede u svojoj zemlji i da se bolje upoznaju sa raznovrsnom i bogatom crnogorskom turističkom ponudom, 

 • 16:35
  2.6.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 13:41
  2.6.2020.

  Ministarstvo nauke Crne Gore treću godinu zaredom objavilo je konkurs za dodjelu stipendija za doktorska istraživanja na univerzitetima u Crnoj Gori.