Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:46
3.12.2021.

Asistentkinje iz JPU "Dragan Kovačević" vraćene na posao

Pet asistentkinja u nastavi iz JPU ,,Dragan Kovačević'' koje su prvog oktobra ostale bez posla usljed odluke bivšeg rukovodstva, nastavile su rad u ovoj ustanovi.


Nakon više razgovora, obavljenih lično i putem e-maila sa kabinetom ministarke Vesne Bratić i državnom sekretarkom Milicom Kadović a u saradnji sa novom upravom vrtića odlučeno je da asistenkinje opet zasnuju radni odnos.

"Imajuću u vidu složenost problematike i izazove koji postoje pred svakom JPU, bile smo i ranije spremne za komunikaciju i pronalaženje rjesenja ali nije se ni jednim potezom nije vidjela spremnost od strane bivše v.d. direktorice da se problem prevazidje dok su, sa druge strane, Ministarstvo i nova uprava JPU stupili u otvorenu komunikaciju, prepoznali suštinu inicijativa, apela i zahtjeva koje smo uporno upućivali", navele su asistentkinje.

Ovim putem su zahvalile državnoj sekretarki Milici Kadović, kabinetu ministarke i novoj v.d. direktorice Snežani Zogović Nikčević koja je, kako kažu, prepoznala suštinu problema.

"Postupale smo sve vrijeme bez želje i namjere da opstruiramo rad JPU ili uticemo na angažman izabranih sedam kandidata, osim u mjeri koja je bila neophodna da zaštitimo svoja legitimna prava. U skladu sa zakonom, po pravnim propisima i zbog potreba vrtića za sve nas ima mjesta a mi ćemo kao i prije prekida naših ugovora raditi odgovorno uz želju da pomognemo djeci i budemo njihova bezrezervna podrška", dodale su.

Zahvalile su grupi građana Alternativa Crna Gora koja im je, kako navode, od početka bila velika podrška.

"Smatramo da je pravda zadovoljena i da će veći broj angažovanih asistenata doprinijeti još boljem funkcionisanju u radu Ustanove. Nadamo se da će se uskoro poboljšati i status asistenata u nastavi, inicijative su već u priceduri", zaključuju u saopštenju.
 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 21:50
  17.1.2022.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:31
  17.1.2022.

  Dva beživotna tijela, djevojke rođene 1994. godine i muškarca rođenog 1988. godine izvučena su iz Slanog jezera, kod Vrtačke brane, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

 • 13:05
  17.1.2022.

  Sjutra pa sve do kraja 2022. godine, Komunalna policija će, u zajedništvu i saradnji civilnim sektorom koji se bavi zaštitom dobrobiti životinja na teritoriji opštine Nikšić, sa kojim je već sprovedeno više zajedničkih aktivnosti u slučajevima kršenja odredbi Odluke o držanju kućnih ljubimaca, sprovoditi akciju “Čitač”.

 • 09:48
  17.1.2022.

  U Crnoj Gori jutros se saobraća po pretežno suvim putevima, a vidljivost je dobra, saopšteno je iz Auto moto saveza Crne Gore (AMSCG).