Autor: onogost.me
Foto: pobjeda.me
08:03
28.1.2020.

Bez struje 20 porodica u 11 baraka

Stanarima objekata za kolektivno stanovanje u naselju Trudbenik, prekoputa Željezare, juče je isključena struja na brojilima za kolektivnu potrošnju. Oni tvrde da o tome nijesu obaviješteni, te da ne znaju zbog čega je to urađeno pa su se obratili medijima da bi, kako su objasnili, nadležni nešto preduzeli.


Rajo Kontić kaže da je bez struje 20 porodica koje žive u 11 baraka.

"Došli su, bez ikakvog obavještenja i iskopčali nam struju, zajedničku potrošnju, koja po zakonu ne bi smjela da se isključuje. To je struja za hodnik i kupatilo u zgradi. Najlakše im je udariti na nas, ne smiju udariti na budžovane i one što ne plaćaju. Skinuli su nam satove prije dvije godine i rekli nam da sa nama neće da imaju ništa, za to su donijeli rješenje. Ostao je tada taj sat za zajedničku potrošnju, a to je za hodnik i kupatilo a sada su nam i to isključili", kazao je Kontić.

On poručuje u ime stanara da "isključenje ima veze sa političkom situacijom" te da će struju sami prikopčati jer bez nje ne mogu da žive.

"Tu ima više problema, pa hoće pred izbore da glasamo za njih da bi nam struju uključili, pa ne mogu drugačije. Davno nam je rečeno da sačekamo, ali ništa se nije regulisalo. Dosta se mučimo u ovim barakama, teški su uslovi, prokišnjava, vlaga, djeca su bolesna zbog", dodao je Kontić.

Na brojilu za kolektivnu potrošnju u objektu u kojem živi Danilo Mijušković, dug je, prema njegovim riječima, oko 180 eura. On je istakao da su uslovi za život u barakama veoma teški, te da isključenje struje dodatno otežava situaciju.

"Smatram da je ovo izmanipulisano zbog izbora, najlakše je udariti po sirotinji. U ovim barakama su ljudi koji teško žive, socijalno su ugroženi, ima invalida, bolesne djece… Bivši predsjednik opštine nam je obećao da će se riješiti struja i stambena pitanja, međutim došao je Grbović i nije se okrenuo na ove ljude. Ovo je udar na sirotinju, bolesne i nemoćne. Zanemario nas je i nije ni pomogao da se poboljša standard", poručio je Mijušković, čija porodica broji pet članova.

Tanja Nebrigić uznemirena je zbog isključenja jer ima bolesno dijete.

"Ne radi se samo o mom djetetu, koje je zbog zdrastvenih razloga tri puta išlo u Beograd. Trebao bi da se nadležni zainteresuju da vide u kakvim uslovima živimo duže od 13 godina. Grijemo se na šporet na drva, nemamo klime, ni mašine za sušenje veša, uglavnom se stvari peru na ruke, to je mučenje od života. Kako ćemo sa djecom koja idu u školu, kako će da rade domaći bez struje", kazala je Nebrigić.

EPCG: Nemamo od koga da naplatimo dug

Iz Elektroprivrede su pojasnili da su brojila isključena sa mreže jer nema registrovanih aktivnih potrošača, kojima bi se naplatila i raspodijelila potrošnja.

"Imajući u vidu da za predmetna brojila zajedničke potrošnje nema registrovanih aktivnih potrošača kojima bi se izvršila raspodjela potrošnje sa tih brojila, a samim tim i naplatila potrošena električna energija, ista su odjavljena (proglašena neaktivnim) odnosno obustavljeno je snabdijevanje električnom energijom", navodi se u pojašnjenju iz EPCG.

 

Izvor: Pobjeda

Ostale vijesti iz kategorije