Autor: Marija Vujovic
Foto: onogost.me
15:35
9.11.2019.

Broćanac: Mještani već danima bez struje, nadležni im pritekli u pomoć

Nivo vode u Broćancu danas je isti kao juče. Međutim, usljed novih padavina očekuje se, nažalost, njegov porast.


Obilne padavine poplavile su pojedine kuće u Broćancu, dok su druge ostale suve, ali bez struje i mogućnosti da nabave osnovne životne namirnice, kao i hranu za stoku.

To je bio razlog da pripadnici Službe zaštite i spasavanja i Direktorata za vanredne situacije obiđu danas tri kuće u Broćancu kako bi vidjeli šta im je neophodno da bi funkcionisali dok se situacija ne promijeni, pa im to i dostavili.

Nikola Blečić ispred Direktorata za vanredne situacije i Službe zaštite i spašavanja opštine Nikšić kazao je da se situacija prati, a da je na terenu trenutno stabilno.

“Obišli smo dvije porodica Nikolić koje su “odsečene od svijeta”. Nijesu ugroženi, imaju sve što im treba za sada, osim hrane za životinje”, kazao je on.

Pomenute službe su, kako je dodao, na raspolaganju svim građanima, a za sve što bude trebalo mogu se obratiti na broj telefona 112 ili 123.

“Prati se situacija. Imamo informaciju da je u selu Crni Do stanovništvo evakuisano. Zapravo, sami su napustili svoje objekte tako da nema ugroženih ljudi, samo je ugrožena imovina. Mi ćemo tokom dana obići taj lokalit i prikupiti potrebne informacije”, naveo je on dodajući da će, s obzirom na najavljene padavine, biti u pripravnosti.

Osamdesetogodišnja Marija Nikolić živi sama u Broćancu, ali za svoj dugi vijek ne pamti ništa slično.

“Podigla sam se u Pustom Liscu, ali ovakvu situaciju ne pamtim. Niko nikad ne pamti ovo što se sad desilo. Ako je bilo, bilo je malo da se može u čizmama preći”, priča ona.

Teško, kako je rekla novinarima, funkcioniše bez svjetla, sama, slabog vida i sluha. Ipak, kako kaže, ništa ne traži ni od koga.

“Pored svoja tri sina, neću da tražim od države”, zaključuje ona.

Podsjetimo, obilne padavine proteklih dana donijele su brojne problem mještanima više naselja naše opštine, a vatrogasci su u Broćancu u srijedu evakuisali osmočlanu porodicu Nikolić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:56
  26.1.2020.

  U više crnogorskih gradova i danas su održavane litije povodom usvajanja Zakono o slobodi vjeroispovijesti, a svoj doprinos dali su i građani Nikšiča.

 • 16:42
  26.1.2020.

  U saobraćajnom udesu koji se danas dogodio na Bulevaru ''13. jul'', a u kom su učestvovala tri vozila, teško je povrijeđen Nikšićanin B.N. (73).

 • 16:03
  26.1.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 14:35
  26.1.2020.

  Ministarstvo poljoprivrede i ruralnog razvoja i Uprava za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove u kontinuitetu prate situaciju po pitanju bolesti ptičijeg gripa (avijarne influence). Kroz Program mjera obavezne zdravstvene zaštite životinja, već duži niz, sprovodi se nadzor (monitoring) ove bolesti, saopšteno je iz Uprave za bezbjednost hrane, veterinu i fitosanitarne poslove.