Autor: onogost.me
Foto: Ilustracija
10:20
10.4.2020.

CKM: Predsjednik Đukanović da pomogne građanima Nikšića

Crnogorska kulturna mreža uputila je zamolnicu predsjedniku Crne Gore Milu Đukanoviću da založi svoj autoritet da se građanima Nikšića kojima je potrebna pomoć obezbijede paketi pomoći sa osnovnim životnim namirnicama, saopšteno je iz ove nevladine organizacije.


Iz CKM-a su istakli da je dosadašnja pomoć koju su naši sugrađani dobijali nedovoljna da prebrode posledice krize u koju su dospjeli zahvaljujući korona virusu.

"Određeni broj naših sugrađana koji obavlja poslove taksi prevoznika, frizera, kozmetičara i drugih djelatnosti su po naredbama NKT o zabrani rada navedenih djelatnosti ostali bez dnevnih prihoda koji su im potrebni za normalan život. Poseledice COVID-19 su mnoge  nikšićke porodice koje se bave navedenim djelatnostima dovele do egzistencijalnih problema iz kojih je trenutno nemoguće izaći. Građani Nikšića u većini slučajeva koliko im god bilo teško nijesu spremni da traže pomoć od Crvenog krsta i drugih humanitarnih organizacija, pa samim tim državne institucije ne mogu imati stvarnu sliku koji je broj njih kojima je potrebna pomoć", kaže se u saopštenju.

U nastavku se dodaje da uspavana opštinska administracija ima obavezu da se ozbiljno pozabavi problemima sa kojima se ovih dana susreću građani Nikšića koji kao poreski obveznici plaćaju njihov rad.

"Nije dovoljno iz budžeta uplatiti 10 hiljada eura Crvenom krstu i juriti građane da sa javnih površina idu doma u kojem je pitanje da li neki od njih imaju hranu. Dosadašnje inicijetive koje smo uputili našem nikšićaninu Milu Đukanoviću koje su bezrezervno podržane nam daju za pravo da vjerujemo da će on kao i mnogo puta do sada pružiti ruku podrške svom rodnom gradu", navode iz CKM-a.

U saopštenju se ističe da je predsjednik Đukanović pokazao da on lično i Crna Gora u svijetu imaju prijatelje koji su spremni da nam pomognu kada nam je teško, što su dokazale donacije i nabavka opreme  do koje nijesu mogle doći mnogo veće države od naše.

"Crnogorska kulturna mreža osuđuje opozicione partije koje u ovom nimalo lakom trenutku zagrađane Crne Gore vode negativnu kampanju protiv NKT i njegovog predsjednika Milutina Simovića pokušavaju pridobiti jeftine političke poene", zaključuje se u saopštenju.

Ostale vijesti iz kategorije