Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
10:20
22.6.2021.

Do kraja juna temperature do 40 stepeni Celzijusove skale

Visoke temperature vazduha, prema najavi meteorologa, možemo očekivati narednih dana. Kako je meteorološkinja Daliborka Gojković-Bajčeta saopštila u Jutarnjem programu RTCG, temperatura će u pojedinim djelovima Crne Gore rasti i do 40 stepeni Celzijusa.


"Crna Gora će biti pod uticajem tople vazdušne mase sa jugozapada Evrope, koji će usloviti jako visoke temperature vazduha. Čak očekujemo da temperature vazduha budu iznad klimatske normale za ovo doba godine. Temperatura vazduha u dolinama Zete i Morače dostizaće do 40 stepeni", rekla je Gojković-Bajčeta.

Kako je pojasnila, u narednih nekoliko dana očekuje se da temperatura u većini mjesta u državi pređe 30 podiok Celzijusove skale.

"Prema prognostičkom materijalu, narednih dana pretežno sunačno uz povremenu slabu do umjerenu oblačnost i rjeđu pojavu nestabilnosti na planinama", dodala je Gojković-Bajčeta. 

Toplo vrijeme se očekuje do kraja mjeseca, a kako je Gojković-Bajčeta saopštila, temperatura površine mora će dostići 24 Celzijusova stepena.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 22:06
  28.7.2021.

  U Crnoj Gori sjutra će biti pretežno sunčano i vruće, a najviša dnevna temperatura iznosiće 41 stepen.

 • 19:26
  28.7.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 12:23
  28.7.2021.

  Predstavnici EPCG i Opštine Nikšić – Nikola Rovčanin (Izvršni direktor), Rajko Radusinović (član Odbora direktora EPCG), Bojan Đordan (Izvršni rukovodilac FC Proizvodnja) i Nemanja Vuković (predsjednik SO Nikšić) posjetili su danas Manastir Preobraženja Gospodnjeg na Somini, kako bi pustili u rad solarne panele, čiju je izgradnju, u cjelosti, finansirala EPCG.

 • 10:08
  28.7.2021.

  Proslavljajući Dan državnosti i 13-to julski ustanak crnogorskog naroda grupa Pješivaca u saradnji sa UBNOR-om i antifašistima Nikšića obišla je spomen-kosturnicu poginulih boraca II dalmatinske i V crnogorske brigade kod crkve na Bogetićima, spomenike u Milojevićima i na Zagorku, spomen-ploče kod Budoške pećine, na Mitrovoj ponti i na Pandurici očistila oko njih i položila cvijeće.