Evropski tim za Nikšić podnio amandman za uvećanje sredstava opredijeljenih za potrebe TV Nikšić

Evropski tim za Nikšić
 • Autor onogost.me
 • 22.12.2022. u 13:44
Danas je Klub odbornika Evropski tim za Nikšić podnio Amandman na Predlog odluke o Budžetu Opštine Nikšić za 2023. godine, a koji se odnosi na uvećanje sredstava opredijeljenih za potrebe lokalnog javnog emitera Radio - televizija Nikšić, saopšteno je iz Evropskog tima za Nikšić.

“Imajući u vidu da je lokalni javni emiter, značajan činilac u informisanju građana Nikšića o lokalnim društvenim, političkim, kulturnim, socijalnim i sportskim aktivnostima, mišljenja smo da zaslužuje veću podršku od lokalne uprave Nikšića. U kontekstu dobijanja nacionalne pokrivenosti i troškovi lokalnog javnog servisa uvećavaju se za određeni iznos, pa predviđena sredstva od strane Opštine Nikšić, nedovoljna su za realizaciju predviđenih programa”, naveli su u saopštenju.

Kako su istakli, Klub odbornika Evropski tim za Nikšić kao odgovoran činilac lokalnog parlamenta na ovaj način želi iskazati da, kako su sa pozicije vlasti planirali bolje uslove za rad lokalnog javnog emitera i pokrenuli i izglasali inicijativu za adaptaciju prostora za njihove potrebe u Domu revolucije, tako i sada želi dugoročno sagledavati interese ove kuće i pružiti im podršku, bez obzira na određene primjedbe koje, kako kažu, imaju na račun uređivačke politike.

“Istovremeno, naša namjera nije populistička, te iz tog razloga nijesmo naveli nerealne-populističke cifre, već potpuno realne i spoznajući da su za neke aktivnosti lokalne uprave planirani nerealni iznosi.
Ovim Amandmanom još jednom pokazujemo našu odgovornost prema gradu i održivosti njegovih institucija, bez politikanstva i populizma svojstvenih činiocima aktuelne vlasti u Nikšiću”, zaključili su oni.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci