FOTO: Napreduje rekonstrukcija Trga, stigle i lipe na red

trg
onogost.me
  • Autor onogost.me
  • 17.07.2016. u 09:18

Radovi na rekonstrukciji Trga Slobode, koji su započeti prije desetak dana, odvijaju se po zamislima lokalne uprave, a danas je uklonjen drvored lipa sa jedne strane glavnog gradskog Trga.

Kako je projektom predviđeno, drvoredi lipa sa centralnog dijela biće zamijenjeni novim drvoredom već formiranih sadnica, koje će biti postavljene simetrično, tako da će taj dio Trga Slobode biti oslobođen za održavanje različitih manifestacija.

Takođe, palnirano je i postavljanje manjih zelenih oaza.

Izvođač radova u prvoj fazi je firma Mehanizacija i programat, dok će za drugu fatu biti raspisan novi tender.

Podsjećamo, proteklih nedjelja način rekonstrukcije Trga Slobode bila je tema koja je zaokupljala pažnju javnosti.

Ekološki pokret ”OZON” 17. juna predao je peticiju ,,Sačuvajmo lipe na Trgu Slobode’’ sa potpisima oko 1.200 građana, kojom se traži da se višedecenijski drvoredi lipa sačuvaju, te da rekonstrukcija trga bude transparentna.

Takođe, iz Demokratskog fronta (DF) stigao je apel da se sačuvaju lipe prilikom rekonstrukcije.

Odbornici te koalicije u lokalnom parlametnu podnijeli su 5. jula zvaničnu inicijativu, kojom su zatražili održavanje referenduma na nivou opštine, na kome bi se građani izjasnili o spornim drvoredima lipa.

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Zaposleni Pivare „Trebjesa“ i članovi NVU „Putevima predaka“ organizovali su i ovog septembra volontersku akciju pošumljavanja Park šume Trebjesa i zasadili 100 sadnica bora, 10 sadnica kedra i 10 sadnica lipe.
Policijski službenici Stanice policije Šavnik su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, na osnovu operativnih saznanja i postupajući po naredbi istražnog sudije Osnovnog suda u Pljevljima, izvršili pretres stana i drugih prostorija na dvije lokacije, koje koristi lice Č.D. (46).