Autor: onogost.me
Foto: DMEN
14:40
27.2.2020.

FOTO: Novi incident sa uginulim životinjama na Studenačkim glavicama

Za samo tri dana desila su se dva odvojena ekološka incidenta na Studenačkim glavicama, kada su odmah pored puta odbačene uginule životinje, saopštili su iz Društva mladih ekologa Nikšić (DMEN).


“Nakon prvog incidenta smo pozvali nadležne službe da reaguju i uginule koze su uklonjene, a juče u razmaku od nepuno 2h od uklanjanja od građana smo dobili fotografije da se praktično na istoj lokaciji nalaze nove uginule koze i psi”, naveli su oni.

Ovo, smatraju, nijesu jedini slučajevi kada se uginule životinje odbacaju na području Studenačkih glavica i nedopustvo je da se ponavljaju te pojave.

“Ne samo da se radi o nedopustivom odnosu prema životnom okruženju, već je i evidentna opasnost od raznošenja uginulih životinja i izbijanja zaraze nedaleko od gradskog jezgra. Ovo je samo jedna lokacija i pitanje je da li se još negdje u bližoj ili daljoj okolini nalazi još uginulih životinja”, dodaju oni.

Još jednom pozivaju nadležne službe da odgovorno reaguju u vezi sa najnovijim incidentom.

“Ovim povodom prvenstveno pozivamo veterinarsku inspekciju da izađe na teren i utvrdi razloge uginuća životinja u ovolikom broju i javno saopšti građanima da li se radi o problemu koji može da ima dalekosežne posledice”, poručili su iz DMEN-a.

Ostale vijesti iz kategorije