(FOTO) Stanari Ulice Živka Nikolića: Živimo na gradilištu i strahujemo kad će nesto da nam padne na glavu

Čitalac portala Onogošt
 • Autor onogost.me
 • 05.09.2023. u 19:19
Stanari Ulice Živka Nikolića ovih dana žive u strahu, a osim toga ne mogu ni da prolaze normalno ulicom, da dođu do svojih kuća, navode oni.

Naime, problem je, kako kažu, nastao kad je počela da se pravi zgrada firme Grading, investitora Milivoja Božovića.

“Osim što jedan sprat nije upisan, a ima ih šest, te nije sve regularno, investitor je u međuvremenu počeo da pravi trotoare na državnoj zemlji, odnosno na ulici. Sve je raskopano, a auta jedva prolaze, a posebna opasnost za pješake je kran. Osim što je kran na državnoj zemlji već pet godina, prije nedelju dana se dogodila katastrofa, kada se okinula kučara za dizanje tereta sa dvadeset metara visine i pala na asfalt”, ističu stanari.

Policija je, kako kažu, dolazila, obezbijedila lice mjesta, ali niko nije uzeo podatke kranovođe, koji je rukovodio a, kako dodaju, nema položenu licencu.

“Na svu sreću izbjegnuta je veća tragedija, jer je moglo lako da se dogodi da nekome padne na glavu. Dakle, živimo na gradilištu i strahujemo kad će nesto da nam padne na glavu. Mi smo se obraćali raznim institucijama, ali ni inspekcija nije izlazila na lice mjesta, kako bi provjerila naše navode. Svi nas ignorišu, pa smo prinuđeni da se obratimo medijima za pomoć”, zaključuju stanari.

Investitor radova Milivoje Božović kazao je da će nam odgovoriti kada je u pitanju njegova strana.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. Kaoetan Zupski

   Gradiliste niti obezbjedjeno niti ogradjeno …gradi se na drzavnoj zemlji ….devastirana ulica ….gradjani trpe .privrednici trpe …pitanje je …zasto i ko to dozvoljava …i kako neko dobije kaznu za parking jer ne moze do svoje kuce stana jer je ulica prekopana …a neko moze da gradi i radi na drzavnoj zemlji na veoma ne bezbjedan i opasan nacin po okolinu i njemu se moze ….

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Čitateljka portala Onogošt javila nam se sa informacijom da je pronašla novčanik sa novcem i dokumentima, pa je odlučila preko našeg portala da raširi vijest kako bi što prije vratili novčanik vlasnici.
  Upravni odbor Doma za stare je, uz prethodne konsultacije i saglasnost nadležnog Ministarstva rada i socijalnog staranja, sazvao sjednicu za juče u cilju razmatranja akta o razrješenju direktorice Doma, Anđele Lalatović, zbog nezakonitog postupanja i višestruke zloupotrebe službenog položaja, kazao je predsjednik UO Zdravko Zečević.