Autor: onogost.me
Foto: Čitalac portala Onogošt
12:06
25.2.2020.

FOTO: Uginula jarad na putu za Eko-park Blace

Prizor uginulih jaradi na putu koji vodi u Eko-park Blace čitaoca našeg portala podstakao je da nam se obrati.


Kako nam je kazao, neko je juče bacio jarad u u blizini skretanja sa magistrale na makadam.

Miodrag Karažić iz Društva mladih ekologa Nikšić, komentarišući ovaj prizor, kaže da je neodgovoran odnos pojedinca u čijem vlasništvu su koze, doveo do incidenta u životnoj sredini.

„Možda pojedinac sebično smatra da je za sebe riješio problem, ali je otvorio novi za zajednicu u kojoj živi i kojoj planira plasirati svoj proizvod“, smatra on.

Odgovornost je, kako je kazao, i na nadležnim službama koje treba da budu aktivnije na terenu.

„Nije ovo prvi put da se uginule životinje odbacuju na prostoru Studenačkih glavica, ali se nadamo da je i posljednji. Javno pozivamo nadležne službe da ispitaju slučaj i procesuiraju počinioca. Takođe je nedopustivo da uginule životinje ostanu u Studenačkim glavicama i potrebno je njihovo uklanjanje kako ne bi doslo do širenja zaraze“, dodao je Karadžić.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 18:51
  7.4.2020.

  Kućni ljubimci ne prenose koronavirus, zbog čega njihovi vlasnici ne bi smjeli da ih napuštaju, poručila je predsjednica podgoričkog Društva za zaštitu životinja, Svetlana Manojlović.

 • 16:06
  7.4.2020.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 15:16
  7.4.2020.

  Izmjenom školskog kalendara za 2019/2020 godinu, Ministarstvo prosvjete je donijelo odluku da se, usljed epidemiološke situacije, odlaže testiranje postignuća učenika na kraju drugog ciklusa osnovne škole; eksterna provjera znanja učenika na kraju osnovne škole; organizovanje maturskog i stručnog ispita, te PISA i PIRLS probna testiranja.

 • 14:45
  7.4.2020.

  Zaposleni u okviru EPCG grupe - Elektroprivredi Crne Gore, Crnogorskom elektrodistributivnom sistemu i Rudniku uglja Pljevlja doniraće jednu dnevnicu, a menadžment i Odbori direktora dio svoje mjesečne zarade Nacionalnom koordinacionom tijelu za zarazne bolesti.