Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
15:34
22.10.2020.

Hitna pomoć u Nikšiću dobila novo vozilo

Jedinica Hitne medicinske pomoći u Nikšiću dobila je vozilo, odnosno reanimobil, saopšteno je iz Zavoda za hitnu medicinsku pomoć. 


Takođe, isto vozilo su dobile jedinice Hitne pomoći u Podgorici i Budvi. 

Nabavka je realizovana u okviru projekta "RACE" u okviruInterreg IPA programa prekogranične saradnje Hrvatska - Bosna i Hercegovina - Crna Gora, a vrijednost je 244 714,65 eura bez PDV-a.

Vozila su dodijeljena jedinicama u Podgorici, Nikšiću i Budvi, kako je objašnjeno, zbog obima posla i tamošnjeg trenutnog stanja voznog parka.

"Vodimo aktivnu politiku obnavljanja voznog parka i stvaranja što kvalitetnijih uslova za transport pacijenata, i od decembra 2016.godine do danas obezbijeđeno je 21 novo vozilo. Zavod za HMP Crne Gore pruža medicinske usluge svakog radnog dana od 00-24h 365 dana u godini svim pacijentima, a trenutni rad Zavoda za HMP je usklađen sa aktuelnom epidemiološkom situacijom uzrokovanom COVID infekcijom. Naši medicinski timovi pružaju usluge kako u ambulanti, tako i na terenu pacijentima sa simptomima kovid infekcije, čineći maksimalne napore kako bi kvalitet medicinskih usluga bio što bolji u datim okolnostima”, navedeno je u saopštenju.

Partneri na projektu su Dom zdravlja Mostar, Zavod za hitnu medicinu Zagrebačke Županije i Zavod za hitnu medicinsku pomoć Crne Gore.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 16:51
  28.11.2020.

  „StrayCoCo“ , švajcarska fondacija koja se bavi zaštitom dobrobiti životinja, donirala je opštini Nikšić 24.000 eura za unapređenje uslova u nikšićkom skloništu za napuštene životinje.

 • 15:30
  28.11.2020.

  Potrebni su sistematičniji i učinkovitiji pristupi kako bi se unaprijedio kvalitet života osoba sa invaliditetom (OSI), ali i povećala njihova društvena inkluzija od čega i samo društvo može imati velike koristi, neki su od zaključaka danas predstavljene studije „Dug put do jednakosti OSI“, koju je Centar za građansko obrazovanje (CGO) uradio u okviru projekta „Za jednakost OSI“, uz podršku Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

 • 11:28
  28.11.2020.

  Mještani Mokre Njive od juče imaju problema sa strujom.

 • 10:10
  28.11.2020.

  Nakon što joj je prilikom jučerašnje posjete predsjedniku Opštine Nikšić, Milutinu Simoviću, obećano opštinsko zemljište za izgradnju štale Slavka Adžović nije krila sreću.