“Svi po malo”: Humanitarna akcija danas i sjutra na Trgu

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 18.03.2023. u 08:41
Nevladina organizacija (NVO) „Sinergija novih krila“ danas i sjutra na Trgu slobode, sa početkom u 12 časova, organizuje humanitarnu akciju „Svi po malo“ za izgradnju prvog Centra za epilepsiju u Crnoj Gori. 

Na Trgu će biti organizovan muzički program posvećen podršci osobama sa nekim vidom epilepsije, a iz pomenute NVO pozvali su sugrađanke, sugrađane i sve one koji za vikend budu u gradu pod Trebjesom da ih podrže i zabave se u dobroj energiji i svirkama. 

“Objedinjujući 13. februar, Međunarodni dan epilepsije i 26. mart, Međunarodni ljubičasti dan, pokrenuli smo donatorsku akciju “Doniraj i ti uz kafu ili čaj za prvi Centar epilepsije u Crnoj Gori” kojom smo pozvali sve, da shodno svojim mogućnostima, doniraju novčana sredstva. Brojni kafići i uslužni objekti iz Nikšića prihvatili su našu inicijativu omogućavajući nam da postavimo donatorske kutije, na čemu smo im veoma zahvalni“, kazali su iz NVO.

Oni su pozvali sve, koji su u mogućnosti, da podrže formiranje Centra za epilepsiju u Crnoj Gori.

Dodaju da žele da pokrenu brojna pitanja sa kojima se susreću osobe koje imaju neki vid epilepsije, zbog toga u narednom perodu najavljuju seriju aktivnosti i događaja.

“Život osoba koje imaju neki od vidova epilepsije prepun je svakodnevnih prepreka i problema sa kojima se suočavamo i borimo mi sami, ili uz podršku naših članova porodica, počev od odbacivanja, neprihvatanja, diskriminacije… Često nemajući prijatelja, pažnje, ljubavi, mogućnosti za zaposlenje, većina od nas ostaje zatvorena u svoja četiri zida, bez nade u svoje bolje sjutra, srećni život, radost i osmijehe. Tema je jako kompleksna i otvara prostor za započinjanje konstruktivnog dijaloga sa svim važnim akterima u Crnoj Gori. Kao i prošle godine, partner u ovom projektu je Opština Nikšić koja je finansijski podržala našu inicijativu….“, navodi se, između ostalog, u saopštenju NVO „Sinergija novih krila“.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci