“Istina ne smije da se objavi radi ugleda Opšte bolnice i čitave Crne Gore, nastavljamo borbu”

onogost.me
 • Autor onogost.me
 • 10.10.2023. u 12:31
Nažalost, od dana kada nas je zadesila tragedija do danas, mi kao roditelji smo bili svijesni da nećemo dobiti odgovore koji bi zadovoljili našu potrebu da znamo zašto Iskre nema, kazala nam je majka preminule bebe, Darija Blagojević, komentarišući obdukcioni nalaz koji je pokazao da je beba preminula usljed sindroma neočekivane iznenadne smrti.

U nalazu pataloga je, kako je kazala, kroz jednu rečenicu objašnjen proces na koji se čekalo 20 dana.

“S obzirom da ne vjerujemo ni osoblju Bolnice Nikšić, a ni zdravstvenim institucijama ovog tipa, tj. patološkom nalazu, istinu ćemo potražiti u evropskim i svjetskim institucijama koje će objektivno i profesionalno uraditi revidiranje obdukcionog nalaza. Iskra je zaslužila istinu”, istakla je ona.

Svjesni su, ističe, da “istina ne smije da se objavi kako radi ugleda Opšte bolnice Nikšić, tako i ugleda cijele Crne Gore’.

“Svakako ćemo nastaviti borbu”, poručila je ona.

Uzrok smrti bebe koja je preminula u nikšićkoj bolnici 26. septembra je sindrom neočekivane iznenadne smrti, pokazao je obdukcioni nalaz koji je dostavljen Višem državnom tužilaštvu.

“Iz zapisnika proizilazi da je na osnovu obdukcionog nalaza, dopunskih analiza, podataka iz pripadajuće medicinske dokumentacije, patološko – histološke, te mikrobiološke i toksikološke analize, zaključeno da je uzrok smrti kod bebe sindrom iznenadne neočekivane smrti. Nakon svestrane analize svih prikupljenih obavještenja i podataka, te nalaza o obdukciji tijela bebe, tužilaštvo će eventualno preduzeti i druge radnje ukoliko se za iste ukaže potreba, nakon čega će biti donijeta odluka u predmetu”, navodi se u saopštenju koje potpisuje rukovoditeljka Lepa Medenica.

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  2

  1. e ,kukala nam majka sa ovim pravosudjem i glupim narodom. Cijelo vrijeme pricaju o politici,kao placeni ljudi da vicu i niko ne pomisli kako bi on reagovao umjesto porodice. Moja porodica je bila u soku,pa nije reagovala tako kao oni sto im ja zamjeram. Smatram da su tada trebali svi da cuju za zlo koje su nam napravili,time sto su trebali izaci ispred bolnice sa novinarima. Ovoga ima dosta,dobro bi bilo da svi izadjemo radi nase mrtve djece a ne politike

  2. Koliko samo laži u ovom malom prostoru!!! eee kako se drže zlotvori i ubice! Ovakav nalaz je bio i za očekivati… Prvog dana se znalo da će nalaz ovakav biti. Kako bebe naprasno I iznenadno ne umiru negdje drugo nego po sjeveru Crne Gore, gdje su uslovi u porodilištima kao u štalama a osoblje DRSKO,BEZOBRAZNO I NEUKO!!!! Jedino porodilište u CG koje je za svaku pohvalu i gdje je ambijent i uslovi kao iz bajke je u Kotoru! Imala sam priliku poslovno posjetiti to odeljenje…. Ustaj sad narode, dajmo podršku roditeljima male Iskre,njihova istina je i naša istina!!!! A na državu i na bilo kakve političare nikad nismo ni mogli računati. Svi su isti!!! U ovom slučaju nema mjesta za politiku nego za zdrav razum, solidarnost, podršku ❤️❤️❤️

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Dom zdravlja i Opšta bolnica Nikšić danas su dobili novu opremu i vozilo, koji su nabavljeni u okviru prekograničnog projekta „IMPORTANT – Unapređenje reproduktivnog zdravlja u Srbiji i Crnoj Gori” koji realizuje FORS Montenegro – Fondacija za razvoj sjevera Crne Gore u saradnji sa Domom zdravlja Novi Pazar. Ukupna vrijednost ove podrške za nikšićke zdravstvene institucije iznosi preko 72.000 eura bez PDV-a.
  Ekološki pokret ,,Ozon” snažno podržava inicijativu Nemanje Vukovića, predsjednika SO Nikšić, za dobijanje statusa grada, čime bi se otvorile perspektive za održivi razvoj terirorijalno najveće opštine u Crnoj Gori, navode iz tog pokreta.