Autor: onogost.me
Foto: Uprava policije
15:36
4.5.2021.

Iz saobraćaja isključeno 46 motociklista

U sklopu akcije "Motocikl", koja je realizovana od 1. do 3. maja, zbog počinjenih prekršaja sankcionisano je 76 motociklista, dok je u skladu sa zakonom iz saobraćaja isključeno 46, saopšteno je iz Uprave policije (UP).


Tokom realizacije akcije "Motocikl" kontrolisan je 461 vozač.

Iz UP kažu da je cilj akcije bio pojačana kontrola ove kategorije učesnika u saobraćaju, sa posebnim akcentom na kontrolu počinilaca najtežih saobraćajnih prekršaja.

Navode da su najčešći prekršaji bili upravljanje motociklom bez položenog vozačkog ispita ili odgovarajuće kategorije, upravljanje motociklom kojem je istekla važnost registracije, upravljanje bez zaštitne kacige i prekoračenje dozvoljene brzine.

"Imajući u vidu da su motociklisti jedna od posebno ugroženih kategorija učesnika u saobraćaju koristimo priliku da još jednom apelujemo, kako na vozače motocikla, tako i na ostale učesnike u saobraćaju, da svoje ponašanje prilagode uslovima i stanju na putu, i da poštujući saobraćajne propise doprinesu svojoj i bezbjednost ostalih učesnika u saobraćaju", kaže se u saopštenju UP.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 19:56
  12.5.2021.

  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.

 • 19:16
  12.5.2021.

  Povodom Dana Svetog Vasilija Ostroškog, zaštitnika grada pod Trebjesom, veliki broj vjernika danas se okupio ispred nikšićkog Sabornog hrama odakle je, nakon molebana, krenula litija.

   

 • 16:12
  12.5.2021.

  Ministarstvo zdravlja Crne Gore pozivalo je sve naše državljane koji su primili prvu vakcinu protiv COVID-19 infekcije u inostranstvu da se jave domovima zdravlja u mjestima prebivališta da bi im se omogućila vakcinacija i drugom dozom. 

 • 15:15
  12.5.2021.

  Administrator Mitropolije crnogorsko primorske i episkop budimljansko-nikšićki Joanikije je nakon današnje liturgije kazao da mnogi svjedoče čudesima Svetog Vasilija, te da niko nije lud da zabrani vjernicima da se poklone.