Autor: Marija Vujovic
Foto: Marija Vujović
14:51
18.3.2019.

Izborni predmeti za narednu godinu predstavljeni gimnazijalcima

Peti Sajam izbornih predmeta danas je okupio veliki broj zainteresovanih učenika prvog, drugog i trećeg razreda u holu Gimnazije “Stojan Cerović”.


Pedagoško-psihološka služba je saradnji sa profesorima i ove godine omogućila učenicima priliku da o programima izbornih predmeta, koje će birati za narednu školsku godinu, dobiju sve potrebne informacije od predmetnih profesora.

„PP služba je protekle sedmice upoznala učenike sa svim predmetima koji su danas prezentovani i koji su ponuđeni. Učenici odluku o predmetima koje žele da polažu naredne godine donose od 25. do 30. marta. Svaki razred ima posebno formiranu listu predmeta, tako da ona nije ista za drugi, treći i četvrti razred“, objasnio je direktor škole Boris Nikolić.

Učenica drugog razreda Anđela Savićević posjetila je današnji sajam kako bi se bolje upoznala sa ponuđenim predmetima i tako donijela pravu odluku za sljedeću školsku godinu.

„Najviše mi se sviđa predmet Pojedinac u grupi, ali nijesam sigurna koliko bih uzela taj predmet, jer mi djeluje kao da je ipak malo teže, iako volim da učim o ljudskoj ličnosti. Dosad sam uglavnom birala šta mi se sviđa, ali od ove godine izbor utiče na polaganje eksterne mature, pa ipak neće prevagnuti moja želja, već pametniji izbor“, iskrena je ona.

Teorija književnosti, Medijska pismenost, Debata, Građansko obrazovanje, Sociologija kulture, jezici: italijanski, ruski, njemački, Sintaksa latinskog jezika, Opšta lingvistika, Biohemija, Humana genetika, Muzika, Moj jezik, Umjetnost i vizuelna komunikacija, Algoritmi i programiranje, Privredna i finansijska matematika, Nacrtna geometrija, Logika, Etika i Istorija religije I i II neki su od predmeta koji su danas predstavljeni nikšićkim gimnazijacima.

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:18
  24.6.2019.

  Na Filozofskom fakultetu Univerziteta Crne Gore ove godine upisaće se 315 brucoša, i to na devet studijskih programa: Sociologija, Filozofija, Istorija, Geografija, Pedagogija, Predškolsko vaspitanje, Psihologija, Obrazovanje učitelja i Obrazovanje učitelja na albanskom jeziku.

 • 12:20
  24.6.2019.

  Odlukom Vijeća Filozofskog fakulteta u Nikšiću 19. juna ove godine formiran je Centar za obuku nastavnika. 

 • 11:16
  24.6.2019.

  Stari zanati polako odumiru, ali dok je pojedinaca, kaže Nikšićanin Adnan Mehmedović, ima i nade da neće potpuno zamrijeti.

 • 10:26
  24.6.2019.

  Na putevima u Crnoj Gori jutros su povoljni uslovi za vožnju, saopštili su iz Auto-moto saveza i upozorili da je zbog izmijenjenog režim saobraćaja na pojedinim dionicama neophodno poštovanje saobraćajne signalizacije.