Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
12:29
2.4.2020.

Još jedan novozaraženi u Nikšiću, u Crnoj Gori 140 oboljelih od koronavirusa

U Crnoj Gori potvrđeno je 17 novih slučajeva koronavirusa. Time je broj oboljelih porastao na 140, kazao je epidemiolog IJZ Senad Begić. Među novooboljelim, jedan slučaj je iz Nikšića.


Kako saznajemo iz više izvora, u pitanju je 47-godišnja ženska osoba za koju se još ne može utvrditi da li je povezana sa prvim slučajem obolijevanja u našem gradu.

Ona se nalazi na Infektivnom odjeljenju Opšte bolnice Nikšić i dobro se osjeća.

U Podgorici je registrovano 11 novoboljelih i u Bijelom Polju pet.

Od sinoć analizirano je 110 uzoraka.

"Šesnaest novooboljelih su kontakti prethodno poznatih slučajeva dok se za izvorom infekcije kod jednog slučaja i dalje traga", naveli su iz Instituta za javno zdravlje.

Podsjetimo, juče je otkriven prvi slučaj obolijevanja od virusa korona u našem gradu, tako da sada ima dva ukupno.

U Opštoj bolnici Nikšić je hospitalizovan pacijent rođen 1957. godine u Nikšiću, koji ima brojnu familiju i kontakte koje je ostvario i koje je naš Institut za javno zdravlje detektovao i sada imamo informaciju da su ti kontakti već uzorkovani, kazao je juče rukovodilac Kriznog medicinskog štaba, Ranko Lazović.

“Zdravstveno stanje pacijenta je tako da je on nestabilan, nije ugrožen do nivoa da je potreban respirator, ali ne možemo reći da pripada grupi srednje teških bolesnika. Klinička slika je dinamičko stanje, ako se bude ponašala narednih sati kao što je sada, nije nemoguće da ga nećemo staviti na respirator. U najkraćem mogućem roku prikupljeni su svi kontakti, uzeti uzorci, pacijent je hospitalizovan i preuzeta je neophodna medicinsak zaštita, kazao je Lazović juče govoreći o prvom slučaju u Nikšiću.

Od početka epidemije urađeno je 1.030 testiranja.

Slučajevi po opštinama su:

Podgorica: 61
Tuzi: 34
Bar: 10
Ulcinj: 9
Andrijevica: 7
Bijelo Polje: 6
Budva: 4
Herceg Novi: 4
Tivat: 2
Nikšić: 2
Danilovgrad: 1
 

Ostale vijesti iz kategorije