Autor: onogost.me
Foto: Marija Goranović
08:27
14.6.2019.

Kampanja „Zablistaću u vrtiću“: U nikšićkim vrtićima 64 odsto djece

U okviru kampanje „Zablistaću u vrtiću“ koja je održana na Trgu Slobode, mališani su pjesmom i igrom pozvali sve drugare da im se pridruže u vrtiću.


Javna predškolska ustanova „Dragan Kovačević“, koja broji 20 vaspitnih jedinica, preko raznolikih štandova upoznala je roditelje i djecu sa radom vrtića, a roditelji su u razgovoru sa vaspitačima mogli da saznaju sve što ih interesuje.

Direktorica JPU „Dragan Kovačević“ Radmila Backović kazala je da u ovom trenutku imaju 1. 200 upisane djece u vrtiću, a obuhvat djece predškolskim obrazovanjem dostigao je 64 odsto, što je, kako kaže, potvrda rada i truda koji svakodnevno ulažu.

„Prošle godine smo imali u septembru mjesecu 2.200 upisane djece. Dolaznost u toku godine je bila jako dobra, maltene, kao da su djeca u školi s obzirom da znamo da predškolsko vaspitanje i obrazovanje nije obavezan vid obrazovanja“, kazala je Backović.

Ona je istakla da se trude da svoj djeci omoguće upis u vrtić, pa su tako ove godine otvoreni novi vrtići u područnim naseljima u Župi, kao i novootvoreni vrtić „Izvor“ na Vidrovanu, koji bilježe veliki broj upisane djece.

„Prije svega, primarni ciljevi su vaspitno-obrazovni rad, a onda kako nam je djelatnost sveobuhvatna, imamo ishranu, spavanje i ostale segmente da na ovaj način roditelji vide po vaspitnim jedinicama šta koji objekat u gradu pruža, koliko su osposobljeni za današnje savremeno dijete, da u segmentu ishrane pokažemo da smo uveli sve standarde bezbijednosti i sigurnosti hrane, da u dijelu engleskog jezika imamo napredak, s obzirom da je reforma uvedena prije godinu dana, da djeca od tri godine pohađaju engleski jezik i rezultate te reforme“, rekla je Backović.

Ona je pozvala sve roditelje da upišu djecu u vrtić jer, kako je rekla, dijete koje je išlo u vrtić pokazuje bolje rezultate prilikom upisa u prvi razred i u daljem školovanju.

Kampanja “Zablistaću u vrtiću“ organizuje se drugu godinu za redom, a cilj je da 2020. godine bude upisano 95 odsto djece u vrtiću, uzrasta tri do šest godina.

Marija Goranović

loading...

Ostale vijesti iz kategorije