Komunalno: Saniramo teren, ne ugrožavamo životnu sredinu

screenshot/Ecopatriotizam/ Facebook
 • Autor onogost.me
 • 07.09.2023. u 12:48
Na jučerašnjem snimku, koji je objavio ekološki pokret Ecopatriotizam, su radnici D.O.O. Komunalno Nikšić i traktor preduzeća, koji na opštinskoj parceli, uz saglasnost resornog sekretarijata, odlažu biorazgradivi otpad- lišće i granje u cilju sanacije tog terena, saopšteno je iz tog lokalnog preduzeća.

Oni su kazali da D.O.O. Komunalno Nikšić na pomenutom terenu ne pravi nikakvu štetu i ne ugrožava životnu sredinu.

Ovo je, kako poručuju, odgovor na nonsens koji grupica od desetak aktivista plasira mjesecima.

„D.O.O. Komunalno Nikšić nema nikakvog razloga da odlaže bilo koju vrstu otpada na bilo kom terenu mimo postojeće deponije “Mislov do”. U konkretnom slučaju radi se o sanaciji terena na način što se isti prekriva tamponom pomiješanim sa zemljom sa novog groblja kao i lišćem i granjem. Sanacija se vrši iz razloga jer su se na tom području nalazile velike količine smeća koje smo prekrili sa ovom vrstom materijala i rezultat te sanacije je vidljiv golim okom i to se radi godinama unazad“, saopštili su iz Komunalnog.

Na navode Ecopatriotizma da Komunalno pali otpad, kazali su da te tvrdnje nijesu tačne.

„Ali je tačno da je izvještaj o radu D.O.O. Komunalno Nikšić za 2022. godinu na 14. sjednici Skupštine opštine Nikšić usvojen bez i jednog glasa protiv. To je najbolja ocjena našeg rada“, poručili su iz Komunalnog.

 

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  1

  1. Trebalo bi zvati Mitrovica da odje postavi kamere i snima Zadrugu. Posto ove drame i s jedne i s druge strane postaju smijesne. Idemo drama queen.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana.

  Povezani članci

  Vojnicima su plate u protekloj godini povećane dva puta. Drugo povećanje će, kako je u emisiji "Stav" poručio načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore Zoran Lazarević administrativno biti završeno do kraja godine.
  U saobraćajnoj nesreći na magistralnom putu Nikšić - Danilovgrad u mjestu Straševina poginuo je motocilista.
  Zbog planiranih radova na mreži, bez napajanja električnom energijom sjutra će ostati djelovi nikšićke opštine.