Autor: onogost.me
Foto: DC "Defendologija"
14:47
27.2.2020.

Mitrović u posjeti nikšićkom Dnevnom centru: Uprava za dijasporu pouzdan partner

Uprava za dijasporu će i dalje biti pouzdan partner ovakvih vidova saradnje, a posebno kada se radi o projektima od kojih će koristi imati djeca i mladi, kazao je direktor Uprave za dijasporu Predrag Mitrović koji je juče obišao Dnevni centar za djecu i porodicu „Defendologija“ u Nikšiću.


Mitrović je razgovarao sa predstavnicima ove nevladine organizacije koja već duže vrijeme pokušava da izgradi savremeni centar za djecu sa problemima u ponašanju jer su ostali bez prostora u kome rade ali i modelima pomoći i buduće saradnje.

Dnevni centar je servis namijenjen djeci koja žive i rade na ulici ili su u riziku da to postanu, radi se o licenciranom servisu dječje i socijalne zaštite, jedinom ove vrste u našoj zemlji.

Mitrović je, smatrajući važnim to što su na humanitarnom prijemu krajem prošle godine, koji je u Minhenu organizovalo odruženje „DeMonte“, prikupljena značajna sredstva za izgradnju kapaciteta Dnevnog centra, izrazio nadu da će ovo udruženje uspjeti da pribavi nedostajuća sredstva kako bi uspjelo da implementira planirane programe od značaja za podršku djeci i mladima kojima je pomoć potrebna kao i za njihovo pravilno usmjeravanje ka zdravim stilovima života.

“Uprava za dijasporu nastojaće animirati predstavnike crnogorske dijaspore kako bi pomogli i omogućili dalji nesmetani rad Dnevnog centra. Naša udruženja u dijaspori se rado odazivaju na pozive za podšku i pomoć udruženjima i pojedinicima u Crnoj Gori”, dodao je Mitrović.

 

Ostale vijesti iz kategorije

 • 14:14
  3.6.2020.

  U policijskoj akciji "Udar" nikšićka policija je podnijela krivičnu prijavu nadležnom tužiocu protiv A.R. (21) i A.D. (23) oboje iz Nikšića zbog sumnje da su naveli službenika policije na ovjeravanje neistinitog sadržaja.

 • 12:49
  3.6.2020.

  Zaštitnik ljudskih prava i sloboda Crne Gore, Siniša Bjeković, prisustvovao je sjednici Nacionalnog koordinacionog tijela (NKT) na kojoj je konstatovao da postoji dodatna potreba za preciznim i potpunim informisanjem javnosti o preduzetim mjerama i eventualnim dodatnim objašnjenima kako bi se spriječile nepotrebne konfliktne situacije na isteku perioda epidemije.

 • 11:51
  3.6.2020.

  Nikšićanin Ranko Radulović izboden je u Istražnom zatvoru, nakon čega je prebačen u Urgentni blok Kliničkiog centra Crne Gore.

 • 11:00
  3.6.2020.

  Nikšićka policija uhapsila je I.S. (24) zbog sumnje da je izvršio krivično djelo neovlašćena proizvodnja, držanje i stavljanje u promet opojnih droga.