Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Monstat spreman, popis počinje sjutra

RTCG
 • Autor onogost.me
 • 29.11.2023. u 12:26
Direktor Uprave za statistiku (Monstat) Miroslav Pejović saopštio je na konferenciji za mediji da Popis stanovništva i domaćinstava počinje sjutra, kako je i planirano.
 • On je kazao da su obezbijeđeni svi uslovi neophodni za održavanje popisa, i pozvao je građane da otvore vrata popisivačima. Prema njegovim riječima popisivači i instruktori obilaze popisne krugove.

"Sve je spremno za popis, popis sjutra počinje. Obezbjeđeni su svi uslovi. Monstat je sproveo sve aktivnosti, popisivači i instruktori danas obilaze popisne krugove", rekao je Pejović na konfereciji za medije.

Pozvao je sve građane da otvore vrata popisivačima i da učestvuju u procesu.

"Pozivamo na suzdržavanje od izjava koje ne doprinose smirivanju tenzija. Popis je više od onoga što se može čuti u javnosti", poručio je Pejović.

Pomoćnica direktora Monstata Snežana Remiković pojasnila je da će na preciznost podataka uticati veličina bojkota popisa.

Ona je pojasnila i da imaju mehanizam da koriste podatke iz administativnih registrara kako bi dopunili posatke koji eventualno budu nedostajali.

Ranije danas, vršilac dužnosti predsjednika Demokratske partije socijalista (DPS) Danijel Živković rekao je da nijesu ispunjeni svi uslovi iz Sprorazuma, zbog čega DPS, kako je kazao, ne može učestvovati u održavanju Popisa stanovništva.

Izvor: rtcg.me

  ,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

  Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

  Ostavi komentar

  Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

  Povezani članci