Autor: onogost.me
Foto: pixabay.com
15:01
16.4.2021.

Ne otvaraju vrtiće i škole u Nikšiću

U Nikšiću, Mojkovcu, Šavniku, Pljevljima, Andrijevici, Kolašinu i Beranama javne i privatne predškolske ustanove neće raditi, dok će osnovne i srednje škole i visokoškolske ustanove nastaviti sa realizacijom onlajn nastave, sa izuzetkom učenika devetog razreda osnovne škole, četvrtog razreda gimnazije i završnih razreda obrazovnih programa stručnog obrazovanja u trogodišnjem i četvorogodišnjem trajanju, koji će u svim opštinama nastavu pohađati neposredno u školi.


To je saopšteno iz Ministarstva prosvjete, nauke, kulture i sporta.

"Od ponedjeljka 19. aprila do 23. aprila redovno će raditi sve škole i vrtiću u Plavu, Gusinju, Petnjici, Herceg Novom, Žabljaku, Tivtu, Kotoru, Plužinama, Budvi, Tuzima, Rožajama, Baru, Ulcinju, Bijelom Polju, Cetinju, Danilovgradu i Podgorici",  saopšteno je iz Ministarstva.

Ovakva odluka je donijeta uzimajući u obzir, kako se navodi, da nastavna godina za učenike završnih razreda traje do 28. maja 2021. godine, kao i da će se polaganje stučnih i maturskih ispita obaviti od 24. aprila do 9. juna 2021. godine.

Provjera znanja, izrada testova, kontrolnih i pisanih zadataka može se, po potrebi, realizovati u svim osnovnim i srednjim školama na teritoriji Crne Gore u skladu sa preporukama koje se odnose na prevenciju i sprečavanje epidemije.

O daljim koracima u organizaciji nastave, koji se preduzimaju u skladu sa epidemiološkom situacijom i mjerama Ministarstva zdravlja, škole i javnost biće blagovremeno obaviješteni.

Ostale vijesti iz kategorije