Autor: onogost.me
Foto: Skupština.me
14:23
25.1.2020.

"Nijesam znao da je Nikšićanin procesuiran"

Direktor Uprave policije Veselin Veljović kazao je za Pobjedu da nije dao nalog da se procesuira Nikšićanin M.G. kojeg je, zbog uvredljivog komentara na Facebooku na račun prvog čovjeka policije, Sud za prekšaje kaznio sa 500 eura.


“Ovakvih, ali i drastičnijih slučajeva sa uvredljivim sadržijima bilo je u mnogo situacija u prethodnom periodu i nikada nijesam naložio da se bilo ko procesuira. To govori u prilog činjenici da na takve komentare ne obraćam pažnju. Svoje profesionalne aktivnosti sprovodim poštujući principe i uvjerenja, ali prije svega Ustav i pozitivne zakonske propise”, rekao je Veljović Pobjedi.

Veljović naglašava da nije bio upoznat sa tim događajem, te da stoga nije mogao ni dati nalog da se bilo ko procesuria. Da je znao za to, ističe on, cijeneći društvene okolnosti, ne bi dao saglasnost za takvo postupanje.

“Službenici policije u organizacionim jedinicama na terenu nijesu u obavezi da me obavještavaju o svim preduzetim radnjama i u konkretnom slučaju djelovali su u skladu sa vlastitim procjenam”, rekao je on.

Saopštavanje različitih stavova i razmišljanja je, ističe Veljović, “demokratski čin društvene zajednice i svakog pojedinca”.

“A način na koji se ti stavovi izražavaju je odraz lične kulture i vaspitanja. Službenici policije, posebno na rukovodećim radnim mjestima imaju obavezu i odgovornost da profesionalno postupanje usmjere i djeluju isključivo u zakonskim okvirima u čemu imaju moju punu podršku i uvažavanj”, poručio je Veljović.

Podsjećamo, Nikšićanin M.G. priveden je zbog statusa na Fejsbuku, kojim je vrijeđao Veljovića i kažnjen je sa 500 eura.

Povodom hapšenja Nikšićanina Milije Goranovića na Fejsbuku, kojim je, kako je procjenjeno, vrijeđao direktora policije Veselina Veljovića, na Tviteru se oglasila američka ambasadorka u Crnoj Gori, Džudi Rajzing Rajnke.

"Ovo me stvarno zabrinjava. Javne ličnosti se rutinski kritikuju i čak vrijeđaju - to im je dio posla. Ali ipak na kraju svega, moramo da branimo pravo na slobodu izražavanja. To je fundamentalno za demokratiju", istakla je Rajnke.

Ostale vijesti iz kategorije