Autor: onogost.me
Foto: Privatna arhiva
12:30
15.2.2019.

Nikšićanka večeras na izboru za mis Balkana: Veliko je iskustvo prezentovati svoju državu, očekujem dobar plasman

Izbor za mis Balkana održava se večeras u Banskom dvoru u Banjaluci. Crnu Goru će na izboru predstavljati i Nikšićanka Marija Bijelić, a ovoga puta umjesto na pisti, u ulozi žirija će se naći mlada Bjelopoljka Katarina Šećković koja je našu zemlju predstavljala na svjetskom izboru za mis Earth na Filipinima. Pred večerašnji izbor razgovarali smo sa Marijom i Katarinom koje su nam otkrile svoja očekivanja od ovog takmičenja.


„Za ovaj izbor sam se prijavila jer se moja prijateljica već takmičila i ima jako lijepo iskustvo. To sam uradila na osnovu njenog predloga. Za mene je ovo takmičenje i šansa da prezentujem svoju državu u Banjaluci jedno veliko iskustvo“, kaže za FOS Marija, inače studentkinja fakulteta za Mediteranske poslovne studije.

„Prezentovaču sve ono što obuhvata ovo takmičenje a to su ljepota lica, forma, figura i držanje, harizma, intelekt. Odabrala sam večernju toaletu u kojoj se najprirodnije osjećam. Znam da će učestvovati djevojke iz šest zemalja regiona a ja ću dati sve od sebe i očekujem dobar plasman“, kaže naša sagovornica.

Ona se, takođe, 2016. takmičila na izboru za Mis turizma Crne Gore gdje je zauzela mjesto druge pratilje.

„Moji planovi nakon ovog takmičenja su da nastavim sa školovanjem i da se uporedo posvetim onome što volim, modelingu“, kaže Marija za FOS.

Pored svakodnevnih obaveza na fakultetu ali i priprema za večerašnje takmičenje, Marija slobodno vrijeme voli da posveti čitanju knjiga i plivanju.

Sa druge strane,na takmičenju će joj društvo praviti Bjelopoljka Katarina Šećković, koja je prije par mjeseci našu zemlju predstavljala na takmičenju za Miss Earth. Ovoga puta, ona će se naći među članovima stručnog žirija.

„Kao mis Earth Crne Gore i finalistkinja izbora na Filipinima, i kao dugogodišnji model i manekenka, zbog mog iskustva vlasnica Sara Kalabić je smatrala da će moje prisustvo i znanje umnogome doprinijeti samom izboru“, kaže Šećković za FOS i dodaje:

„U žiriju će biti eminentni ljudi koji će znati jako dobro da presude, novinari, manekenke, misice, kreatori kao i javne ličnosti iz drugih sfera. Žirijem predsjedava Milica Tričković modna kreatorka i pobjednica nedjelje mode u Milanu.“

Za razliku od situacija kada je i sama bila među takmičarkama, ovo je za nju jedno sasvim novo iskustvo.

„Osjećaj je svakako drugačiji. Priznanje onoga što sam do sada radila u karijeri. Trudiću se da djevojkama pomognem koliko mogu i prenesem im znanje i iskustvo. Osim ljepote, uzećemo u obzir i opšti utisak, manire, intelekt, obrazovanje, držanje, figuru, harizmu. Zapravo, sve ono što jedna misica mora da posjeduje da bi se našla rame uz rame sa svijetom“,zaključuje Katarina za FOS.

 

izvor: Fos Media

Ostale vijesti iz kategorije

 • 15:28
  24.5.2019.

  Nevladino udruženje "Putevima predaka" organizovalo je danas aktivnost pod nazivom "Trebjesa mali park", koja je podrazumijevala sađenje 500 sadnica crnog bora na Trebjesi i na taj način obilježilo 24. maj, Evropski dan parkova.

   

 • 14:18
  24.5.2019.

  Članovi Kluba dobrovoljnih davalaca krvi (KDDK) “Romi Nikšića”, jedinog kluba takve vrste u Crnoj Gori, drugi put ove godine organizovali su akciju dobrovoljnog davanja krvi. Kako je kazao, Tair Hajrušaj, predsjednik Kluba, svake godine organizuju po dvije akcije, a ove godine planiraju da ih budu tri.

 • 12:01
  24.5.2019.

  Komemorativna sjednica povodom smrti Aleksandra Šima Dedovića biće održana sjutra u 10 sati u zgradi „Zahumlja” u Nikšiću.

 • 10:31
  24.5.2019.

  Sa osmijehom na licu, u pažljivo odabranim toaletama i odjelima, još jedna generacija maturanata Prve srednje stručne škole sinoć se u hotelu Onogošt oprostila od svog srednjoškolskog razdoblja i kreće nekim novim, drugačijim putevima.