Autor: onogost.me
Foto: onogost.me
10:30
15.7.2020.

Nikšićka bolnica dobila dezinfekcioni tunel

Fondacija Hemiias, čiji je osnivač biznismen i humanista Hajriz Brčvak, donirala je dezinfekcioni tunel Opštoj bolnici Nikšić.


Prema riječima Konstatine Vojinović ispred fondacije Hemiias prvi od 14 dezinfekcionih tunela, koliko će ova fondacija donirati crnogorskim opštinama, uručen je danas nikšićkoj bolnici.

 „Nadam se da će građani koristiti priliku da prođu kroz tunel i dezinfikuju se. Ovo je još jedna u nizu donacija kako Crnoj Gori, tako i Nikšiću od gospodina Brčvaka i fondacije Hemiias“, kazala je Vojinović uz iskazanu zahvalnost fondaciji.

Direktor Opšte bolnice, Ilija Ašanin kazao je da je tunel postavljen u kovid ulaz bolnice i biće obavezno da kroz njega prođu zaposleni, kao i svi koji ulaze u Opšti dio bolnice.

"On služi za dezinfekciju predmeta i osoba koje prolaze kroz njega, kao jedna značajna prevencija širenja kovid infekcije", istakao je on.

Dezinfekcione tunele dobiće Bijelo Polje (Opšta bolnica i Dom zdravlja), Rožaje, Petnjica, Gusinje, Berane, Pljevlja, Plav, Podgorica, Bar, Budva, Cetinje, Tivat, kao i Prijepolje u Srbiji.

Ostale vijesti iz kategorije