Nikšićka policija oduzela veću količinu ilegalnog oružja

oruzje
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.09.2016. u 14:07

Nikšićka policija nastavila je sa aktivnostima pronalaska vatrenog oružja i municije u iliegalnom posjedu. 

Tako su 7. septembra,  izvršili pretres  stana i kuće M. Š. (56) iz Nikšića i tom prilikom pronašli i oduzeli poluautomatsku pušku, pušku M 48, oboje u ilegalnom posjedu, pištolj M 57,   kalibra  7, 62 milimetra  za koji je istekla važnost oružnog lista , 127 komada  puščane municije  sa gvozdenim redenikom, 27 komada pištoljske municije, dva protivavionska metka,  jedan metak calibra 20 milimetara,  policijske lisice, policijsku gumenu  palicu i staru policijsku službenu značku.

O oduzetom oružju obaviještena je državna tužiteljka koja je  naložila da se  ono uputi na vještačenje  u forenzički centar u Danilovgradu , a nakon toga slijedi podnošenje prijave.

Nakon dva dana  u ugostiteljskom objektu “Čopinac”, kod Nikšićanina D.V. (36),  pronađen je pištolj  Crvena Zastava  kalibra 7, 62 milimetra  u ilegalnom posjedu, a D.V.  je lišen slobode.  Oružje koje je kod njega pronađeno je oduzeto, a protiv njega podnesena krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja  i eksplozivnih materijala, nakon čega je sproveden  državnom tužiocu na dalju nadležnost. 

Nikšićka policija je svoje aktivnosti sprovodila i 2. septembra, kada je  izvršila pretres  prostorija M. J. (72)   i R. B. (49). Od  M. J.  su oduzeli lovačku pušku kalibra  16 milimetara  u ilegalnom posjedu  i 34 patrona kalibra 16 milimetara. Kod R. B. pronađena je lovačka puška, kalibra 12  milimetara, za koju je istekla važnost oružnog lista, i prema njemu je u vlasništvu drugog lica. Kod njega su pronašli i 128 komada municije različitog kalibra, 21 patron  kalibra 12 milimetara i četiri prazna okvira od automatske puške. 

Ovo oružje je, takođe, upućeno na vještačenje u Danilovgradu. O događaju je obaviješten  tužilac, nakon čega slijedi podnošenje  krivičnih prijava. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana.

Povezani članci

Fond za zdravstveno osiguranje tokom prošle godine izdvojio je oko šest miliona eura za bolovanja, dok je izgubljeno oko million radnih dana. To su za CdM kazali iz Fonda za zdravstveno osiguranje. Najduže bolovanje, prema podacima iz informacionog sistema Fonda otpočelo je februara 2015. godine, koje sa manjim prekidima traje i dalje.