Nikšić Vrijeme
0.8°C Malo oblačno

“Novinarstvo donosi rezultat - utiče na vašu zajednicu ili društvo na najprogresivniji način”

Nikšićka policija oduzela veću količinu ilegalnog oružja

oruzje
Privatna arhiva
  • Autor onogost.me
  • 14.09.2016. u 14:07

Nikšićka policija nastavila je sa aktivnostima pronalaska vatrenog oružja i municije u iliegalnom posjedu. 

Tako su 7. septembra,  izvršili pretres  stana i kuće M. Š. (56) iz Nikšića i tom prilikom pronašli i oduzeli poluautomatsku pušku, pušku M 48, oboje u ilegalnom posjedu, pištolj M 57,   kalibra  7, 62 milimetra  za koji je istekla važnost oružnog lista , 127 komada  puščane municije  sa gvozdenim redenikom, 27 komada pištoljske municije, dva protivavionska metka,  jedan metak calibra 20 milimetara,  policijske lisice, policijsku gumenu  palicu i staru policijsku službenu značku.

O oduzetom oružju obaviještena je državna tužiteljka koja je  naložila da se  ono uputi na vještačenje  u forenzički centar u Danilovgradu , a nakon toga slijedi podnošenje prijave.

Nakon dva dana  u ugostiteljskom objektu “Čopinac”, kod Nikšićanina D.V. (36),  pronađen je pištolj  Crvena Zastava  kalibra 7, 62 milimetra  u ilegalnom posjedu, a D.V.  je lišen slobode.  Oružje koje je kod njega pronađeno je oduzeto, a protiv njega podnesena krivična prijava, zbog sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja  i eksplozivnih materijala, nakon čega je sproveden  državnom tužiocu na dalju nadležnost. 

Nikšićka policija je svoje aktivnosti sprovodila i 2. septembra, kada je  izvršila pretres  prostorija M. J. (72)   i R. B. (49). Od  M. J.  su oduzeli lovačku pušku kalibra  16 milimetara  u ilegalnom posjedu  i 34 patrona kalibra 16 milimetara. Kod R. B. pronađena je lovačka puška, kalibra 12  milimetara, za koju je istekla važnost oružnog lista, i prema njemu je u vlasništvu drugog lica. Kod njega su pronašli i 128 komada municije različitog kalibra, 21 patron  kalibra 12 milimetara i četiri prazna okvira od automatske puške. 

Ovo oružje je, takođe, upućeno na vještačenje u Danilovgradu. O događaju je obaviješten  tužilac, nakon čega slijedi podnošenje  krivičnih prijava. 

,,Pričajmo iskreno, bez uvreda, laži i spinovanja.”​

Ovaj razgovor se vodi prema Onogoštovim pravilima. Molimo, pročitajte pravila prije ulaska u diskusiju.

Ostavi komentar

Vaša email adresa neće biti objavljivana. Neophodna polja su označena sa *

Povezani članci

Elektronski upis djece u javne i privatne predškolske ustanove za školsku 2024/25. godinu počinje danas i trajaće do 15. juna 2024, saopšteno je iz Ministarstva prosvjete, nauke i inovacija (MPNI).
U okviru ekološke kampanje „“Naš grad naš od(b)raz“, sjutra, od 9 h, organizuje se akcija čišćenja tvrđave Bedem, a potom i eko- parka Blace.